joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Papa Francisc a oficiat slujba de Florii la Vatican

  de Special Arad | 29 martie 2015, 5:05 PM | Internaţional

  0

  Ceremonii la Vatican. Credincioşii catolici sărbătoresc astăzi Duminica Floriilor. Zeci de mii de oameni, din toate colţurile lumii, s-au adunat în Piaţa Sfântul Petru cu ramuri de măslin sau de palmier în mâini – aşa cum cere tradiţia – pentru a asista la ceremoniile oficiate de Papa Francisc.

  Gestul aminteşte de intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim, moment în care Mântuitorul a fost întâmpinat de credincioşii care ţineau în mâini ramuri de palmier şi de măslin.

  Ramurile de palmier purtate de Papa Francisc au fost pregătite de două oraşe de pe riviera italiană, aşa cum cere o tradiţie veche de peste 400 de ani. Cele două oraşe au trimis, în total, la Vatican peste 3.000 de ramuri de palmier şi măslin.

  Suveranul Pontif a condus o procesiune în piaţă, după care a început slujba propriu-zisă de Florii, care marchează începutul Săptămânii Mari sau a Săptămânii Patimilor, cea în care creştinii se pregătesc să întâmpine marea sărbătoare a Învierii.

  Aceasta este cea de-a treia ceremonie de Florii oficiată de Papa Francisc în calitate de Suveran Pontif.

  Sursa: Digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.