Panică în Hawaii, în urma unei alerte false de atac iminent cu rachetă

  de - | 14 ianuarie 2018, 1:22 PM | Internaţional

  0

  (foto: The Guardian)

  A fost panică în Hawaii după ce locuitorii au primit o alertă falsă de atac iminent cu rachetă, potrivit Digi24.

  Localnicii au primit pe telefoane mobile mesaje în care erau avertizaţi să se adăpostească pentru că o rachetă balistică se îndreaptă spre insule, cu precizarea că nu este vorba despre un exerciţiu. Mulţi oameni au crezut că îşi trăiesc ultimele clipe.

  „Dacă vă uitaţi la acest film, înseamnă că nu am reuşit (să supravieţuiesc, n.r.). Pentru că o rachetă se îndreaptă spre Hawaii”, le-a spus

  Abia după aproape 40 de minute au primit şi noile mesaje, care corectau greşeala.

  Comandamentul militar american a transmis că a fost o eroare umană.

  „S-a produs o eroare şi a fost emisă o alarmă falsă către telefoanele mobile, televiziuni şi radio. A fost o procedură la schimbarea de tură, când trebuie să se asigure că sistemul funcţionează. Un angajat a apăsat butonul greşit. Este un fapt nefericit şi regretabil. Vom căuta să vedem cum putem să îmbunătăţim procedurile pentru ca aşa ceva să nu se mai întâmple”, a declarat a declarat David Ige, guvernator Hawaii.

  Localnicii insulelor din Pacific nu îşi permit să se joace cu aşa ceva. Coreea comunistă s-a lăudat de multe ori că rachetele ei le pot lovi oricând.

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Distribuie articolul

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad