„Până unde trebuie să alergi ca să te apropii de sine?” – documentar KineDok despre un „Ultra”-maraton, la Joy’s

  de Special Arad | 12 noiembrie 2018, 2:08 PM | Cultură | Film

  0

  Ce e mai bine decât o porție de adrenalină să ne mai scuturăm de frigul care se instalează? La a șaptea ediție KineDok 2018 găsim exact asta în documentarul ULTRA (regia: Balázs Simonyi, Ungaria, 85 min) despre participanți la o cursă extremă, un maraton care testează limitele fizice, fiind totodată un drum către descoperirea sinelui. Filmul va fi proiectat miercuri seara, de la ora 20, la Cafeneaua Literară Joy’s, cu subtitrare în limba română.

  Intrarea va fi liberă.

  Sinopsis:
  ULTRA este un documentar creativ despre oameni care își dedică viața alergării, pentru a concura în acest voiaj radical. Filmul urmărește patru protagoniști, printre care și regizorul Balázs Simonyi, care se confruntă cu dificultăți extreme și întrec limitele rezistenței, atât fizice, cât și psihice. Fie că aleargă pentru a scăpa de viața de zi cu zi, pentru a-și contesta îmbătrânirea sau pentru a căuta supernaturalul, fiecare atlet gustă nemurirea și își testează propria mortalitate. Pentru unii dintre ei este o terapie, pentru alții este o compensație sau o călătorie. ULTRA este o dramă umană emoțională, un film orientat către personaje, povestit dintr-un unghi anti-eroic. Filmul urmărește protagoniștii pe un drum lung de 246 kilometri de contemplare și auto-descoperire, și oferă acces la gândurile și emoțiile pure ale atleților obișnuiți.

  Premii și Festivaluri:
  One World IFF – Praga (2018)
  Sofia International Film Festival (2018)
  Trieste Film Festival (2018) – Nominalizat la Cel Mai Bun Documentar
  Sarajevo Film Festival (2017) – Nominalizat la Cel Mai Bun Documentar

  KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2018 programul având loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a patra ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.

  KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de CitiZenit.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.