Până când se poate depune declarația unică și unde se găsesc modelele pentru completarea ei

  de Special Arad | 6 aprilie 2021, 7:15 PM | Știri Arad

  0

  ANAF amintește că declarația unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

  Pentru a veni în acestora, Agenția Națională de Administrare Fiscală a pus la dispoziție mai multe ghiduri / modele pentru completarea acesteia, respectiv în cazul:

  -persoanelor care obțin venituri din activități independente impuse în sistem real;
  -persoanelor care obțin venituri din activități independente impuse la norma de venit;
  -persoanelor care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor (contracte de închiriere în lei și valută);
  -persoanelor care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor (contract de închiriere în lei);
  -persoanelor fără venituri care optează pentru plata contribuției la sănătate.

  Fiecare model poate fi descărcat gratuit de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscale – www.anaf.ro, Secțiunea asistenţă pentru contribuabili, Subsecțiunea Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative, modele de completare a declarației unice și conțin indicații vizuale pentru completarea secțiunilor declarației unice în funcție de venitul obținut.
  Pentru completarea și depunerea Declarației unice contribuabilii pot solicita sprijin funcționarilor din cadrul organelor fiscale teritoriale sau pot solicita diverse clarificări astfel:

  -apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60;
  -prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe site https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în Spaţiul Privat Virtual al contribuabilului.

  În contextul epidemiologic dat de răspândirea infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2 Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara recomandă depunerea Declaraţiei Unice prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:
  -prin intermediul serviciului “Spaţiul privat virtual”, disponibil pe site-ul www.anaf.ro;
  -prin intermediul serviciului “Depunere declarații”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat;
  Declaraţia unică se poate depune şi în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire.
  Totodată, reamintim că termenul de depunere a declarației unice este 25 mai 2021.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.