marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pacienții cu formă ușoară de Covid nu vor mai fi investigați la UPU, ci la ambulatoriul Secției Clinice Hematologie

  de Special Arad | 25 octombrie 2021, 11:43 AM | Recomandările editorilor | Sănătate | Știri Arad

  0

  Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad anunță că, de astăzi, investigațiile medicale în regim de spitalizare de zi pentru pacienții diagnosticați cu infecție SARS CoV-2 se vor efectua în cabinetele din ambulatoriul Secției Clinice Hematologie.

  „Câteva zeci de pacienți cu infecție SARS CoV-2 se prezintă zilnic în Unitatea Primire Urgențe. Cei mai mulți pacienți sunt cu forme severe de boală și necesită de îndată oxigen, însă avem în fiecare zi și câte 15 – 20 de persoane pozitive, cu forme ușoare de boală, care vin la spital pentru efectuarea investigațiilor specifice. Până azi, toți acești pacienți erau evaluați de către medicii din urgențe, însă am decis să degrevăm personalul medical din UPU de evaluările medicale pentru pacienții cu forme ușoare și să le efectuăm cu ajutorul unui medic pneumolog. Am ales cabinetele de consultații ale Hematologiei, recent renovate cu sprijinul Universității de Vest ”Vasile Goldiș” Arad. Acestea sunt funcționale în vecinătatea zonei de triaj din UPU iar medicii hematologi au avut posibilitatea de a reloca activitatea din ambulatoriu într-o altă aripă a clădirii putând crea astfel circuite separate pentru COVID și non-COVID”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

  De luni până vineri, investigațiile în regim de spitalizare de zi pentru pacienții cu infecție SARS CoV-2 vor fi efectuate de către un medic pneumolog, în intervalul orar 07.00-15.00. Medicul va recomanda, în funcție de rezultate, internarea pe o secție COVID-19 sau administrarea tratamentului la domiciliu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.