Ovidiu Palcu a fost trimis în judecată în dosarul exploatării ilegale a balastierei de la Horia. Este acuzat că a prejudiciat statul cu peste 4 milioane de lei





Omul de afaceri Ovidiu Palcu a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad în dosarul exploatării ilegale a balastierei de la Horia. Procurorii susțin că exploatarea balastierei s-a făcut fără permis sau licență. Este vorba despre peste 1 milion de tone agregate minerale – care au fost valorificate – omițând evidențierea în actele contabile – creându-se un prejudiciu de peste 4 milioane de lei. De asemenea, nu ar fi fost achitate nici redevențele miniere datorate.
Pe lângă omul de afaceri, a mai fost trimisă în judecată o persoană fizică, dar și o persoană juridică – în speță firma care avea ca obiect principal de activitate extracţia pietrişului şi nisipului; extracţia argilei şi caolinului.
„Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a trei inculpaţi: două persoane fizice şi o persoana juridică, având ca obiect principal de activitate extracţia pietrişului şi nisipului; extracţia argilei şi caolinului, cu privire la comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale; executare de activități miniere fără permis sau licență de concesiune, executare de lucrări pe ape sau care au legătură cu apele fără avizul de gospodărire, încălcarea obligaţiilor de desfiinţare a lucrărilor şi aducerea terenului la starea iniţială”, informează procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.
Potrivit procurorilor, din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că „în perioada 2020-2021 inculpaţii – persoane fizice au exploatat de pe o parcelă situată în extravilanul localității Horia, comuna Vladimirescu, județul Arad, un volum de 1.094.394 tone agregate minerale, fără a deţine permis sau autorizaţie de concesiune, autorizație de mediu, respectiv aviz sau autorizaţie de gospodărire a apelor şi fără a aduce terenul la starea iniţială.
În aceeaşi perioadă, inculpaţii (o persoană fizică şi o persoană juridică) au procedat la valorificarea şi comercializarea agregatelor minerale exploatate de pe acel teren, omiţând evidenţierea în actele contabile ori în alte documente legale, a tuturor operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor realizate şi neachitând redevenţele miniere datorate, cauzând un prejudiciu în sumă de 4.006.401,83 lei. Urmare a invitaţiilor ANAF-AJPF Arad, unul dintre inculpaţi – persoană fizică – a refuzat în mod nejustificat să prezinte documentele contabile organelor fiscale. În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii, în vederea garantării recuperării prejudiciului şi a cheltuielilor judiciare”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.
Activităţile de urmărire penală au fost desfăşurate de IPJ Arad – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul UTAI Timişoara – Biroul de Analiză a Informațiilor Arad, Serviciul Operațiuni Speciale Arad, Serviciul Acțiuni Speciale Arad.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)