Ori ruble, ori reziliere! Putin a semnat un decret prin care furnizarea gazului rusesc poate fi plătit doar în ruble

  de - | 31 March 2022, 6:37 PM | Internaţional

  3

  Vladimir Putin a anunțat că a semnat un decret prin care obligă țările care cumpără gaz rusesc să îl plătească în ruble, începând cu data de 1 aprilie, iar dacă plata nu se va face în această monedă, atunci contractele vor fi reziliate, relatează Reuters.

  „Pentru a putea cumpăra gaze naturale rusești, atunci clienții străini vor trebui să deschidă un cont în ruble la bănci rusești și să facă plățile din aceste conturi, începând de mâine”, a spus dictatorul rus într-un discurs televizat.

  „Dacă plățile nu vor fi făcute în acest fel, atunci noi vom considera aceasta o incapacitate de plată din partea clienților, cu toate consecințele de rigoare. Nimeni nu ne dă nouă nimic pe gratis și nici noi nu avem de gând să facem acte de caritate – prin urmare acele contracte vor fi reziliate”, a spus Putin.

  Decizia lui Putin de a obliga clienții străini să plătească în ruble este menită să permită Rusiei să ocolească sancțiunile occidentale fără precedent, impuse după ce Rusia a invadat Ucraina.

  Țările occidentale au respins, anterior, această decizie, spunând că cererea că plățile să fie făcute în ruble reprezintă încălcări ale contractele existente, care prevăd plăți în euro și dolari.

  Putin spune că schimbarea este menită să „întărească suveranitatea” Rusiei. Rusia furnizează o treime din gazul folosit în Europa.

  sursa: digi24.ro

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. La asta nu se așteptau, faimoși occidentali!
   Deci, PUTIN!, nu va ceda!
   Păcat!, dacă toți acești ,,Occidentali” nu s-ar fi dedicat acestui ,,Bayden” al Americii, fără,,Razboi” , Razboiul, nu ar fi avut loc!
   Nu Putin, nici biata UCRAINA, nu ar fi fost ținte de atac!
   Americanul, se lasă așteptat în UCRAINA, exact așa cum americanii, au lăsat Europa cu ochii în soare, în cel de-al doilea război mondial!

   0 voturi
   +1
   -1
   • Drăgălașa de tine, oricât te-ai strădui nu poți mai mult. Ești în mod sigur repetentă la istorie și compensezi acum prin cursuri la renumita F University. Degeaba! Bați câmpii ca toți asemeni ție. Dacă îl iubești atât de mult pe dictator, emigrează drăguț-o, că te primește omul cu brațele deschise și-ți dă azil politic.

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.