duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ordonanța care prevede plafonarea prețurilor la energia electrică și a gazelor naturale, pusă în dezbatere publică

  de - | 18 martie 2022, 8:12 AM | Naţional

  0

  Ordonanţa pe energie, pusă abia joi seara în dezbatere publică, prevede plafonarea preţurilor energiei electrice şi a gazelor naturale timp de un an, Guvernul urmând să adopte vineri, 18 martie, aceste măsuri, cu aplicabilitate de la data de 1 aprilie a.c.

  Potrivit ordonanţei, pentru consumul realizat în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, preţul final facturat de către furnizorii de energie electrică/operatorii de distribuţie de energie electrică care asigură revânzarea energiei electrice este:
  a) maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este mai mic sau egal cu 100 KWh;
  b) maximum 0,8 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este cuprins între 100 kWh şi 300 KWh inclusiv;
  c) maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor noncasnici.
  Pentru consumul realizat în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, preţul final facturat de către furnizorii de gaze naturale este:
  a) maximum 0,31 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor casnici;
  b) maximum 0,37 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor noncasnici al căror consum anual de gaze naturale realizat în anul 2021 la locul de consum este de cel mult 50.000 MWh, precum şi în cazul producătorilor de energie termică destinată consumului altor clienţii decât cei prevăzuţi la art. 12.
  Preţul final facturat se aplică şi în cazul locurilor de consum ale clienţilor
  casnici şi noncasnici racordate începând cu data de 1 ianuarie 2022.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.