miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Orchestra de cameră din Szeged aduce la Arad „Opt anotimpuri”

  de Special Arad | 31 octombrie 2023, 1:52 PM | Cultură

  0

  Joi, 2 noiembrie, ora 19, în cadrul Festivalului Internațional „Toamna Muzicală Arădeană”, organizat de Filarmonica Arad, Orchestra de cameră din Szeged va concerta în sala Palatului Cultural alături de solistul István Kosztándi (vioară) și sub bagheta dirijorului Sándor Gyüdi.

  Programul include „Anotimpurile op.8 nr. 1- 4” de Antonio Vivaldi și „Cele patru anotimpuri din Buenos Aires” de Astor Piazzolla.

  „Inspirat de frumusețea naturii și a peisajului italian, Antonio Vivaldi semnează în anul 1725 cel mai revoluționar ciclu de concerte din lumea barocă, o serie de patru ópusuri pentru vioară și orchestră de coarde, în care metafora și onomatopeea par de neegalat. Își vor afla însă corespondențe după mai bine de două sute de ani, în creația lui Astor Piazzolla, într-un demers inspirat de ecourile Argentinei și ale continentului sud-american.

  Asociate într-o remarcabilă viziune creativă, care cucerește tot mai rapid lumea concertistică a ultimelor decenii, Anotimpurile de Antonio Vivaldi și Cele patru anotimpuri din Buenos Aires de Astor Piazzolla acoperă una dintre temele de rezonanță ale acestei toamne. Opt anotimpuri, concertul orchestrei de cameră a Filarmonicii din Szeged, marchează însă o revedere și o întalnire de suflet cu dirijorul Sándor Gyüdi și violonistul István Kosztándi” – anunță Filarmonica Arad într-un comunicat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.