duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un orăşel din SUA a fost distrus total de tornadă

  de - | 22 mai 2024, 8:16 AM | Internaţional

  0

  O tornadă puternică a distrus, marţi, un mic oraş din Iowa, ucigând mai multe persoane şi lăsând cel puţin o duzină de răniţi, au anunţat autorităţile, transmite News.ro, citând Reuters.

  Imaginile din oraşul Greenfield arată o traiectorie de distrugere totală, cu case transformate ruine, moloz împrăştiat peste tot şi mai multe turbine eoliene mari dărâmate.

  „Această tornadă a devastat o bună parte din acest oraş”, a declarat sergentul Alex Dinkla, un purtător de cuvânt al poliţiei de stat din Iowa, în timpul unei conferinţe de presă organizate seara în Greenfield. „Putem confirma că au existat mai multe victime în urma acestei tornade”, a adăugat el.

  Dinkla nu a oferit un bilanţ al morţilor, dar a spus că este posibil ca abia miercuri să poată fi furnizate cifrele.

  Cel puţin o duzină de persoane din Greenfield, un oraş cu aproximativ 2.000 de locuitori, au fost rănite în tornadă, a precizat Dinkla. Deoarece spitalul local a suferit pagube în timpul furtunii, aceste persoane au trebuit să fie transferate la unităţi din oraşele învecinate.

  Citește mai mult pe News.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.