vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Opt motive pentru a cumpăra o trotinetă electrică

  de Special Arad | 5 decembrie 2021, 8:00 AM | Advertorial

  1

  Trotinetele electrice câștigă o popularitate uriașă în întreaga lume. Există o serie de motive logice pentru acest lucru, despre care vom vorbi în continuare.

  În acest articol, vei afla de ce merită să te gândești la cumpărarea unei trotinete electrice, precum și căror lucruri să le acorzi atenție atunci când alegi transportul electric personal.

  1. Economisire de timp

  Locuitorii din orașele mari petrec mult timp făcând naveta la serviciu și înapoi. Din cauza ambuteiajelor și a traficului aglomerat de la orele de vârf, oamenii sunt nevoiți să-și părăsească casele dimineața devreme și să piardă câteva ore pe drumuri.

  Timpul este una dintre cele mai valoroase resurse, iar o trotinetă electrică îți permite să-l scurtezi în mod semnificativ timpul petrecut pe drumul către muncă, indiferent de distanțele pe care trebuie să le parcurgi.

  Cand folosesti o trotinetă electrică pentru navetă, nu este nevoie să depinzi de transportul public.

  În medie, cu o singură încărcare, majoritatea trotinetelor pot depăși 20-30 de kilometri. Dar există și mai multe modele „cu rază lungă de acțiune” – de exemplu, trotineta electrica Xiaomi M365 este proiectată pentru călătorii de până la 50 de kilometri fără reîncărcare.

  Dacă lucrezi mai departe de casă decât ar putea merge trotineta electrică cu o încărcare, este posibil să mergi cu ea cel puțin la metrou sau autobuz și tot economisești mult timp. De asemenea, o trotinetă electrică elimină complet problema găsirii unui loc de parcare.

  2. Eficiența economică

  Marele plus al vehiculelor electrice este avantajul lor economic în comparație cu alte mijloace de transport.

  În primul rând, electricitatea este mult mai ieftină decât benzina. În medie, o trotinetă electrică consumă aproximativ 280 de wați pe oră de încărcare, fiind nevoie de 2 până la 5 ore pentru a se încărca complet. Prin calcule simple, aflăm că în 5 ore aparatul consumă 1,4 kW de energie electrică (280 W × 5 = 1400 W). Vei plăti pe această energie cu mult mai puțin decât pe un plin de benzină.

  Cifrele vorbesc de la sine – beneficiul este evident. În al doilea rând, să ne amintim taxele de parcare.

  În plus, trotineta electrică in sine poate fi achizitionata pentru o suma destul de mica.

  3. Fiabilitate ridicată

  Tot în ceea ce privește beneficiile economice, să vorbim ș i despre costurile reduse ale întreținerii unei trotinete electrice. Mai exact, o trotinetă electrică nu are nevoie de întreținere. O dată pe lună, asigură-te că șuruburile sunt strânse și lubrifiază-le dacă este necesar. Și asta e tot. Dacă investești într-o trotinetă electrică bună, vei obține o mașină de încredere, cu garanția unui producător și te vei proteja de posibile defecțiuni.

  Chiar dacă va trebui să înlocuiești o roată, o lanternă, o anvelopă sau o apărătoare de noroi spartă, nu se compară cu costul întreținerii și reparației unei mașini!

  4. Ușurință în utilizare

  A învăța cum să conduci o trotinetă electrică este mult mai ușor decât să conduci o motocicletă sau o mașină. Oricine poate stăpâni trotineta electrică, indiferent de aptitudini și nivelul de cunoștințe tehnice. Nici măcar nu trebuie să urmezi o pregătire specială pentru a învăța.

  De asemenea, putem adăuga aici o securitate mai bună în comparație cu alte vehicule mai rapide. Trotinetele electrice moderne sunt echipate cu funcții de siguranță precum controlul manual al accelerației, oprirea automată a puterii, mecanismul de frânare cu disc din spate, luminile din spate. Pentru a te simți mai încrezător pe drum, poți chiar să limitezi viteza maximă a trotinetei electrice

  În plus, unele modele sunt echipate cu un scaun, ceea ce le face și mai comode și mai ușor de gestionat.

  5. Mobilitate și viteză

  Pe trotineta electrică este ușor să manevrezi pe drumuri întortocheate și să te deplasezi rapid dintr-un loc în altul. Unele trotinete sunt proiectate chiar și pentru terenuri accidentate și offroad

  Viteza unei trotinete electrice este limitată de obicei la 25 km/h. Există însă și modele de mare viteză. Dar nu te sfătuim să mergi cu o asemenea viteză în oraș.

  6. Portabilitate

  Spre deosebire de motociclete sau de majoritatea bicicletelor (ca să nu mai vorbim de mașini), trotinetele electrice sunt foarte portabile.

  Avantajele unei trotinete electrice pliabile sunt următoarele:

  – Transport ușor (greutatea mică și dimensiunile compacte îți permit să iei trotineta electrică cu tine în transportul public sau la birou);

  – Trotineta electrică este ușor de pliat și de deplasat dintr-un loc în altul. Dacă alegi un model potrivit, chiar și o fată slăbuță va putea ridica și transporta trotineta electrică;

  – Depozitare convenabilă – nu trebuie să te ocupi  de parcare sau să cumperi/închiriezi un garaj. O trotinetă electrică ocupă mai puțin spațiu decât o motocicletă și chiar și o bicicletă.

  7. Trotinetele electrice sunt ușor de încărcat

  Am atins deja subiectul încărcării când am vorbit despre avantajul scuterelor electrice în ceea ce privește economisirea banilor. Acest tip de transport electric personal se poate încărca de la absolut orice priză electrică (cel mai important: folosește încărcătorul original). Se poate face acasă, la serviciu, chiar și într-o cafenea.

  Trotinetele electrice se încarcă suficient de repede. Desigur, există modele care au nevoie de 5-8 ore (depinde de capacitatea bateriei, încărcarea anterioară și alți factori), dar în medie trotineta se încarcă mai repede.

  8. Tip de transport ecologic

  Dacă ești îngrijorat de problemele de mediu și vrei să faci ceva mai mult decât să folosești mai puțin plastic, atunci cumpără o trotinetă electrică. Trotineta electrică nu emite dioxid de carbon și menține mediul în siguranță.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „…Trotineta electrică nu emite dioxid de carbon și menține mediul în siguranță.”
   .
   Este o declarație extrem de provocativă și o pot califica fără să am mustrări de conștință ca fiind MINCINOASĂ!!! Că o trotinetă electrică nu „emite” direct bioxid de carbon, nu o face să fie un vehicul „PROMEDIU”. În primul rând, totul depinde de ce fel de curent electric este folosit la încărcarea bateriei. Ori nu cred că cineva se complică să cumpere doar curent electric verde, iar excepțiile întăresc regula.
   .
   Prin faptul că „rețeaua” de piste speciale pentru bicicliști este așa cum este, O GLUMĂ SINISTRĂ, O BĂTAIE DE JOC, UN PERICOL(pentru cei ce le folosesc) concepută și implementată de fostul primar mafiot, trotinetele sunt folosite pe trotuare, de marea majoritate a celor ce sunt adepții lor. Ori trotuarele sunt pentru traficul pietonilor. De aici și multitudinea de accidente, care nu intră în paginile ziarelor, deoarece nu sunt reclamate la poliția rutieră. Tot trotinetele, mai precis cei ce le folosesc, au devenit TERORIȘTII trotoarelor, făcând slalom la viteze de 25-30km/h printre pietoni, copii și bătrâni. Întrebarea nu este dacă, ci când acești teribiliști vor produce un accident mortal.
   .
   OMUL este parte integrantă din ce numim MEDIU, deci să pretinzi că trotineta este un mijloc de locomoție ce „menține mediul în siguranță”, este o minciună.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.