Oportunități de carieră în domeniul limbilor moderne la UVVG Arad

  de Special Arad | 14 July 2022, 9:17 AM | Educaţie

  0

  LA U.V.V.G. ARAD

  În societatea multiculturală în care trăim, limbile străine reprezintă o necesitate și un avantaj competitiv pe piața muncii. De-a lungul ultimelor decenii, noile tehnologii au facilitat relaționarea cu oameni din întreaga lume și de aici interesul angajatorilor pentru un candidat pregătit cultural și lingvistic, pentru a interacționa într-o manieră pozitivă și lipsită de prejudecăți.

  Programul de studii la nivel licență Limbi Moderne Aplicate (engleză-franceză, engleză-germană) reprezintă un program cu tradiție în cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Obiectivul principal al acestui program de studii este  asigurarea pregătirii filologice de bază, axată pe latura aplicativă a limbilor străine, care va permite orientarea în mai multe direcții de carieră: traducere, comunicare profesională multilingvă, mediere culturală, asistență managerială și secretarială de nivel înalt, învățământ secundar.

  Ce vor studia viitorii noștri studenți?

  U.V.V.G. Arad promovează diversitatea, iar programul de studii universitare Limbi Moderne Aplicate vine în sprijinul societății, pentru a spori creativitatea individuală, abilitățile de comunicare în lumea afacerilor, oportunitățile de angajare în educație, medicină, turism, guvern și nu numai. În cadrul acestui program (cu o durată de 3 ani), studenții beneficiază de o pregătire exhaustivă, prin parcurgerea unor cursuri și seminarii de specialitate precum: Studii de Cultură și Civilizație, Teoria și Practica Traducerii, Limbi Moderne pentru Obiective Specifice, Traduceri Specializate în limbile engleză, germană, franceză. În cadrul aceluiași program, Facultatea de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport oferă și o inițiere în domenii conexe, cum ar fi Relațiile Internaționale sau Introducerea în Management și Marketing, pentru formarea unui vocabular adecvat, atât de necesar vorbitorilor de limbi străine.

  Ce beneficii vor avea studenții?

  Studenții pot beneficia de diverse reduceri sau facilități la plata taxei de studiu, care pot fi consultate la adresa http://admitere.uvvg.ro .

  Pornind de la premisa că dezvoltarea abilităților de comunicare într-o limbă străină se realizează cel mai bine prin interacțiunea cu vorbitori nativi, Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” pune la dispoziția studenților programele Erasmus, respectiv burse de studiu sau de practică. Cu o durată de minim 2-3 luni și maxim 12 luni, acestea permit studenților să urmeze cursurile unei universități străine, sau să efectueze o perioadă de practică profesională în cadrul instituțiilor partenere la program.

  Totodată, prin parteneriatele antreprenoriale pe care universitatea le are, studenții se vor bucura de reduceri la săli de sport, spectacole, servicii de telefonie mobilă, imobiliare, produse de papetărie, birotică, magazine online și fizice din Arad și nu numai; evenimente sociale și festivaluri, lista completă regăsindu-se la secretariatul facultății.

  Cum se pot înscrie candidații?

  Înscrierea candidaților se poate face utilizând platforma de înscriere online, prin accesarea http://admitere.uvvg.ro sau prin depunerea dosarului cu actele necesare la centrul permanent de informare și înscriere din Arad, B-dul Revoluției nr. 94-96, telefon +40748988884, +40257280373.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.