marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Omologul lui Falcă, primarul Timișoarei, și-a dat demisia din funcția de președinte PNL

  de - | 16 decembrie 2016, 9:43 AM | Politikos

  0

  Nicolae Robu a cedat presiunilor din partid si a demisionat de la conducerea filialei Timis a partidului, in cadrul unei sedinte cu scantei.

  Mai multi liberali i-au cerut demisia presedintelui PNL Timis, Nicolae Robu in sedinta Biroului Permanent Judetean care s-a desfasurat joi seara.

  Nicolae Robu a fost atacat tocmai de liberalii socotiti drept oameni de casa ai fostului lider al PNL Timis. Printre acestia primarul de Dudestii Noi, Alin Nica, si Marian Vasile, fost consilier.

  Nicolae Robu i-a atras atentia lui Marian Vasile ca el a fost singurul din partid care i-a luat apararea cand toti ceilalti membri faceau bascalie pe seama lui si chiar spuneau bancuri cu el.

  In replica, alti membri de partid i-au spus lui Marian Vasile ca inainte sa vorbeasca „sa-si ia pastilele”.

  Nu plec din partid pentru ca imi pierd mandatul de primar, dar nu mai pot sa respir acelasi aer cu voi„ , a spus furios Nicolae Robu in timpul sedintei.

  Mai multi liberali s-au atacat intre ei joi seara la sedinta BPJ, reprosandu-si tot felul de greseli si actiuni care au contribuit la esecul in alegeri.

  Marilen Pirtea a avut un discurs neutru, iar Liliana Onet a prezentat, in lacrimi, cateva dintre cauzele esecului PNL in alegeri.

  Imi dau si eu demisia, nu stiu daca am din ce, dar mi-o dau„, a spus fostul copresedinte al PNL Timis, Dan Popa.

  Robert Kristof si-a inaintat la randu-i demisia din functia de secretar general adjunct.

  Demisia lui Nicolae Robu de la sefia PNL Timis trebuie inaintata Biroului Permanent National, care urmeaza sa ia act de ea si sa stabileasca cine va fi numit presedinte interimar pana la orgnaizarea de noi alegeri in filiala.

  Printre numele vehiculate se afla Marilen Pirtea, Marian Constantin Vasile si chiar Ovidiu Draganescu.

  Nicolae Robu s-a înscris in PNL in anul 2008 si tot de atunci conduce filiala Timis a PNL. El este primarul Municipiului Timisoara, aflandu-se la cel de-al doilea mandat.

  Va reamintim, in alegerile parlamentare de duminica, liberalii au obtinut 25,57% din voturi la Camera Deputatilor, fata de PSD, cu 35,42%, in timp ce la Senat, PNL a avut 27,16%, iar social-democratii 37,42%.

  UPDATE: Reactia lui Nicolae Robu, dupa sedinta Biroului Permanent Judetean al PNL Timis

  „Rezultatele obtinute de PNL, in ansamblul sau si, in subsidiar, de Filiala Timis a PNL – chiar daca aceasta s-a situat pe locul 5 pe tara dupa numarul de voturi si pe locul 11 pe tara dupa procente – m-au determinat sa propun, luni, printr-o declaratie de presa, o serie de masuri. Una dintre ele era si demisia tuturor presedintilor ale caror filiale au obtinut mai putin de 30%, deci, INCLUSIV A SUBSEMNATULUI. Propunerile mele n-au fost, insa, agreate, niciuna.

  Astazi de dimineata, am comunicat familiei si unui numar de apropiati ca am decis sa demisionez din functia de Presedinte PNL Timis. Pe parcursul zilei, am aflat ca, la initiativa primarului de Sannicolau Mare, un grup de cca 20-25 de colegi s-au intrunit la Club 21, pentru a pregati o presiune asupra mea sa demisionez. Am decis sa nu anunt nimic in plen, pentru a vedea cu ce colegi am de-a face in partidul atat de drag mie. Vazandu-i, am decis sa duc lucrurile si mai departe.

  Voi ramane simplu membru PNL, dar, imi voi inceta orice activitate in partid, cata vreme partidul va avea membri ca acest primar de Sannicolau Mare. Desigur, voi exercita, inca, functia de Presedinte, pana cand conducerea nationala imi va comunica incetatea mandatului, eventual simultan cu numirea unui presedinte interimar si sper ca acest lucru sa se intample cat mai grabnic. Decizia este irevocabila”, a transmis Nicolae Robu.

  sursa: opiniatimisoarei

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.