miercuri, 22 mai, 2024

Special Arad Logo

  Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru minorități, la Arad

  de Special Arad | 11 aprilie 2024, 4:02 PM | Educaţie

  0

  Comunicat ISJ. În perioada 11-14 aprilie 2024, sub egida Ministerului Educației și a Inspectoratului Școlar Județean Arad, se desfășoară la Arad Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru școli/secții cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora (clasele a V-a – a XII-a).

  Această competiție reunește un număr considerabil de participanți – peste 250 de elevi și aproape 100 de cadre didactice din 19 județe. Aradul devine astfel locul de întâlnire al celor mai talentați tineri din țară, iubitori ai limbii și literaturii române, care vin să-și demonstreze competențele și creativitatea, atât în cadrul unei probe scrise, cât și al unei probe orale.

  Deschiderea festivă va avea loc în data de 11 aprilie, de la ora 17.00, în Aula „Magna Universitaria”, Campus Universitar „Vasile Goldiş”. Probele olimpiadei se vor desfășura la centrul de concurs organizat la Colegiul „Csiky Gergely” Arad. De-a lungul acestor zile petrecute în Arad, elevii participanți vor fi implicați și în alte activități atractive: ateliere, vizite, turul orașului.

  De buna desfășurare a olimpiadei s-au preocupat Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” Arad, Liceul Teoretic „Jozef Gregor Tajovsky” Nădlac, profesori și elevi voluntari, precum și numeroși sponsori.
  Festivitatea de premiere va avea loc în data de 14 aprilie, de la ora 9.30, în Aula Magna, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad.

  Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru școli/secții cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora stă sub semnul excelenței, al promovării actului de cultură în contextul diversității lingvistice.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.