vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Olimpiada elevilor arădeni la rugby-tag, câștigată de „Csiky” și Șimand. Pe podium au mai urcat „Coandă” și „Bălcescu”

  de Dan Lazăr | 1 aprilie 2024, 8:37 AM | Şimand | Sport | Știri Arad

  0

  Etapa județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la S-Rugby Tag Mixt și-a desemnat recent campioanele, care vor reprezenta Aradul la faza regională de la Timișoara.

  La nivel gimnazial, Școala Gimnazială din Șimand (prof. Daniel Mărcuș) s-a clasat pe primul loc, pe podium mai urcând Șc. Gim. „Nicolae Bălcescu” Arad (prof. Daniel Dragoș), scor 2-5 cu campioana, și Colegiul „Csiky Gergely” Arad (prof. Kinga Erdelyi), scoruri 0-4 cu câștigătoarea și 4-7 cu ocupanta locului secund.

  Competiția liceenilor a avut o finală în care s-au confruntat „Csiky” (prof. Emese Erdei) și Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad (prof. Daniel Lazăr), prima echipă având câștig de cauză cu scorul de 9-5.

  Ce este Rugby – Tag?

  Rugby tag, este o activitate fizică rapidă fără contact direct cu adversarul, ce se adresează, la nivel școlar, echipelor mixte.

  Tagul este cureaua purtată în jurul taliei de care sunt ataşate două eşarfe din material viu colorat prinse de curea prin sistemul „arici”. Eşarfele (tagurile) sunt prinse într-o parte şi în alta (pe şolduri). Acestea pot fi smulse de adversari doar purtătorului de balon, care este nevoit să paseze în două secunde lateral sau în spate.

  În rugby-tag, eseul înseamnă doar trecerea jucătorului cu balonul în ambele mâini în terenul de țintă, fără să-l pună jos.

  Citește și: Gurahonțul continuă dominația în Olimpiada liceenilor în sportul național. „Ghiba” și „Coandă” au urcat pe podium

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.