duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Gurahonțul continuă dominația în Olimpiada liceenilor în sportul național. „Ghiba” și „Coandă” au urcat pe podium

  de Dan Lazăr | 23 martie 2024, 9:02 AM | Gurahonţ | Sport | Știri Arad | Topic special

  0

  Faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la Oină, ciclul liceal, s-a desfășurat, recent, în sala de sport din Șimand, echipele Liceului „Ioan Buteanu” din Gurahonț (prof. Raul Faur) reușind să ocupe primul loc, calificându-se la etapa regională.

  În întrecerea băieților, echipa din Gurahonț a fost urmată pe podium de Colegiul Național „Elena Ghiba-Birta” Arad (prof. Olimpia Ancateu) și Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad (prof. Daniel Lazăr) – aflată în premieră în competiția dedicată sportului național. Gurahonțul a depășit pe „Ghiba-Birta” cu scorul de 6-3 și pe „Henri Coandă” cu scorul de 8-2, Marius Luca („Coandă”) reușind, conform principalului organizator, prof. Daniel Mărcuș (Șimand), singura lovitură de baston din competițiile județene ale ONSȘ liceu și gimnaziu. În duelul „Ghiba” vs. „Coandă” scorul a fost egal, 0-0.

  În finala fetelor, Gurahonțul a trecut de „Ghiba-Birta” cu scorul de 6-0.

  Întrecerea a fost onorată de prof. Octavian Lupei, „părintele” oinei arădene, și Pavel Cristea, președintele ASCT Străjerii Cociubei, inițiatori ai proiectului „Iubim Oina”.

  Echipele campioane ale liceului din Gurahonț vor reprezenta Aradul la fazele regionale, care vor avea loc luna viitoare în județul nostru.

  Citește și: Liceenii nu au uitat de sportul național! Băieții din Gurahonț și fetele de la Sebeș s-au calificat la turneul final al Olimpiadei școlare la oină

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.