marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Zece voluntari din Olanda, scafandri profesioniști, s-au alăturat echipei care caută fetița dispărută în râul Mureș

  de Alin Olteanu | 19 mai 2023, 11:19 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Comunicat. Astăzi, 19 mai, 10 voluntari sosiți din Regatul Țărilor de Jos (printre care se numără trei cetățeni români), se alătură misiunii de salvare care a debutat în 30 aprilie 2023. Aceștia caută fetița dispărută în râul Mureș.

  𝗦𝗶𝗴𝗻𝗶 𝗭𝗼𝗲𝗸𝗵𝗼𝗻𝗱𝗲𝗻 va interveni pe parcursul zilei cu 𝒐 𝒆𝒄𝒉𝒊𝒑𝒂̆ 𝒑𝒓𝒐𝒇𝒆𝒔𝒊𝒐𝒏𝒊𝒔𝒕𝒂̆ 𝒅𝒆 𝒔𝒄𝒂𝒇𝒂𝒏𝒅𝒓𝒊, 𝒔𝒐𝒏𝒂𝒓𝒆 𝒔̦𝒊 5 𝒄𝒂̂𝒊𝒏𝒊 𝒅𝒆 𝒄𝒂̆𝒖𝒕𝒂𝒓𝒆 𝒄𝒂𝒅𝒂𝒗𝒓𝒆 𝒑𝒆 𝒂𝒑𝒂̆. Aceștia sunt special dresați pentru a-și dezvolta abilitățile de detectare a mirosului specific rămășițelor umane, precum și tehnicile de căutare. Totodată pot salva și persoane cu semne vitale.
  Câinii sunt învățați să diferențieze mirosuri și să localizeze sursa lor.

  Abilitățile lor fac un atu de neprețuit în operațiunile de căutare-salvare pe apă.

  Vă reamintim, pompierii militari continuă căutările pe râul pentru 𝑖𝑑𝑒𝑛𝑡𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑒𝑙𝑒𝑖 𝑑𝑒 𝑎 𝑝𝑎𝑡𝑟𝑎 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑎𝑛𝑒 𝑑𝑖𝑠𝑝𝑎̆𝑟𝑢𝑡𝑒 𝑖̂𝑛 𝑑𝑎𝑡𝑎 𝑑𝑒 30.04.2023 (o fetiță în vârstă de aproximativ 7 ani).

  Citește  și: Barcă cu 10 pasageri, răsturnată între Semlac și Șeitin. Patru persoane încă sunt în apă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.