vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ofițerii S.I.C.E., în acțiune în piețele din municipiu. Sancțiuni în valoare de 40.000 de lei

  de Special Arad | 11 iulie 2016, 6:03 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (S.I.C.E.) au desfășurat ieri, pe raza municipiului, o acțiune cu efective mărite pe linia respectării dreptului de proprietate intelectuală.

  În urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat două persoane, un bărbat și o femeie, de 39 și 26 de ani, în timp ce ofereau spre comercializare produse de îmbrăcăminte purtătoare de însemne a unor mărci înregistrate, fără a prezenta elementele de siguranță ale produselor originale.

  223 de produse de îmbrăcăminte, susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 16.730 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

  Pe numele celor în cauză au fost întocmite două dosare de cercetare penală  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

  Cu aceeași ocazie, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale conform Legii 12/1990, în valoare de 40.000 de lei.

  Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, atât în municipiu cât și în județul Arad, anunță Poliția.

  Sursa foto: glsa.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.