marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Oficialitățile Aradului și ale județului Békés s-au întâlnit pentru a analiza direcțiile de colaborare

  de - | 22 septembrie 2015, 1:30 PM | Administraţie

  0

  Reprezentanții administrațiilor din Arad și Békés s-au întâlnit ieri dimineață la Primăria Arad pentru a analiza viitoarele proiecte de dezvoltare care vor fi derulate în parteneriat în cadrul noului program de cooperare transfrontalieră Interreg România-Ungaria 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană.

  La întâlnire au participat Primarul Municipiului Arad Gheorghe Falcă și viceprimarul Levente Bognar, administratorul public al Municipiului Arad Claudia Macra, Adrian Țolea președintele Consiliului Județean Arad, Zalai Mihaly președintele Consiliului Județean Békés, Simonka Gyorgy deputat în Parlamentul Ungariei, Szasz Zsolt directorul Agenției de Dezvoltare a Județului Békés, alături de responsabili din departamentele administrațiilor locale din Arad și Békés.

  În cadrul discuțiilor s-au analizat direcțiile de colaborare și s-au pus la punct proceduri de lucru. Cei prezenți au stabilit ca săptămânal să aibă loc întâlniri între echipele responsabile, pentru evaluarea stadiului proiectelor și a încadrării în obiectivele propuse.

  Cooperarea între Arad și Békés pentru atragerea de fonduri europene s-a concretizat până în prezent prin implementarea a numeroase proiecte care au contribuit la dezvoltarea socio-economică și de infrastructură a regiunii. Proiectele finanțate prin programele Phare-CBC și HU-RO au fost derulate la nivelul administrațiilor locale și județene, la nivelul mediului de afaceri, al mediului universitar și al organizațiilor non-guvernamentale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.