sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Oficial european: Un atac terorist major în Europa este inevitabil

  de Special Arad | 26 septembrie 2014, 2:57 PM | Internaţional

  0

  Europa este ameninţată cu un atac terorist major. Un oficial de la Bruxelles a declarat, sub protecţia anonimatului, că acest lucru este inevitabil dacă militanţii europeni care luptă acum în Irak, în gruparea Statul Islamic, se vor întoarce acasă.

  Declaraţia vine după ce premierul irakian a anunţat că sunt informaţii că teroriştii pregătesc atentate la New York şi la Paris, relatează Digi24.ro

  Premierul irakian, Haidar al-Abadi, susţine că are informaţii sigure că se pregătesc atentate la metroul din Paris şi la cel din New York. Autorităţile americane nu par foarte îngrijorate de această posibilitate.

  „Am primit unele informaţii, dar care, în opinia guvernului Statelor Unite şi al poliţiei din New York, nu se verifică. Ceea ce facem este să ne luăm măsuri suplimentare de precauţie până vom avea mai multe date”, a declarat Bill de Blasio, primarul oraşului New York.

  În schimb, un oficial de la Bruxelles a declarat pentru presa din Marea Britanie că un atac terorist islamist major în Europa este, cel mai probabil, inevitabil. Asta dacă europenii care luptă alături de gruparea Statul Islamic se întorc acasă.

  „Acesta este pre-programat. Avem semnale clare că acest lucru este pregătit de teroriştii grupării Statul Islamic. Consiliul de Afaceri Interne este foarte conştient şi foarte speriat de această posibilitate, iar colegii din poliţie pur şi simplu nu ştiu cum să facă faţă. Cu toţii se tem că lucrurile pot scapă cu totul de sub control. Ar putea fi deja prea târziu”, a declarat un oficial european, citat de Guardian din Marea Britanie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.