Unitatea de Primiri Urgențe de la Sântana a fost redeschisă după aproape șase luni în care a fost inactivă

  de - | 8 September 2020, 4:27 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  Cu pași mici lumea parcă începe să revină la normal. Dacă ieri spuneam că școlile urmează să se redeschidă, tot de ieri, luni, 7 septembrie, Unitatea de Primiri Urgențe de la Sântana și-a redeschis porțile după ce timp de aproape jumatate de an pentru că personalul din spital a fost detașat din cauza coronavirusului.

  Comunicat:  Din această săptămână, punctul de lucru de la Sântana al Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și-a reluat activitatea asigurând permanența în acordarea serviciilor medicale de urgență. Pe perioada în care a fost suspendată activitatea, administrația locală a orașului a realizat lucrări de reabilitare a fațadei și de reamenajare a zonei de triaj.

  ”Activitatea UPU SMURD Sântana a fost suspendată de pe data de 25 martie, în perioada stării de urgență, iar personalul de acolo a fost detașat, la acea vreme, la Arad. Am discutat cu medicul sef al UPU-SMURD, dr. Monica Puticiu și am decis să redeschidem punctul de lucru pentru ca cetățenii din această parte a județului să beneficieze de asistență medicală de urgență fără să mai fie nevoiți să vină până la Arad. Activitatea medicală este asigurată de către medici specialiști în medicină de urgență din cadrul Unității Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

  Punctul de lucru funcționează cu nouă medici, șase asistente și trei infirmiere, iar printre medicii care lucrează la Sântana se numără și doi dintre cei trei medici care au ajutat colegii din Republica Moldova în lupta cu pandemia COVID-19.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.