duminicã, 26 mai, 2024

Special Arad Logo

  Octombrie, lună plină de muzică, filme, expoziții și workshopuri la noua hală Teba din Piața Olimp

  de Special Arad | 16 octombrie 2015, 12:53 PM | Cultură

  0

  La începutul lunii octombrie, ne-am mutat din cele două hale de pe Splaiul Mureșului într-o nouă hală Teba, cu intrare din Piața Olimp. Și pentru că ne dorim să ducem acțiunile și evenimentele noastre la un alt nivelul, în luna octombrie propunem publicului arădean un program cultural variat.

  Totodată, în această lună, inițiem seria de cursuri și workshopuri prin care ne dorim să aducem educația non-formală mai aproape de oameni. Astfel,sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 12,are loc Liberă să fiu, workshop coordonat de Ruth Borgfjord unde vom explora prin metode creative cum putem să trăim mai liber, autentic și inspirat. Iar joi, 29 octombrie, de la ora 18, va avea loc panelul de discuții interactive coordonat de Michael Bulzan – The Interview – când tu crezi că meriți job-ul dar nu poți explica de ce – unde descoperim lucruri tranșante, dar utile, despre interviul profesional.

  Expozițiile nu lipsesc de la Teba nici luna aceasta. Pe 23 octombrie, are loc vernisajul CitiZenit la Teba, unde propunem o retrospectivă cu fotografii și filme realizate de memembri ai Asociației Citizenit pe parcursul verii la Fabrica Teba. Pe 30 octombrie, inaugurăm expoziția Postindustrial, care cuprinde o selecție de polaroide realizate de Horia Brebeneanu.

  Pe 24 octombrie, de la ora 21:00, vă așteptăm la Concert în dor minor pentru film și orchestră – performance audio-vizual alături de doi tineri artiști clujeni, muzicianul Danaga și artista vizuală Maria Brudașcă. Înainte de concert, tot pe 24 octombrie, de la ora 18:00, la cinema Arta, invităm cinefilii și iubitorii orașului Arad la proiecția Atelier de Film. În cadrul acestei proiecții de film vor putea fi vizionate cele 5 scurtmetraje realizate de cineaști arădeni în cadrul proiectului ”Atelier de Film”. Printre realizatorii filmelor se numără: Norbert Fodor, Daria Nistor, Mimi Sălăjan, Adelina Bulibașa, Rareș Hanțiu și Titus Muntean. ”Atelier de film” este un proiect inițiat și realizat de CitiZenit în perioada iulie-octombrie și este co-finanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad.

  O ediție scurtă a festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania ajunge în toamna aceasta și în Arad. În următoarele patru săptămâni, între 23 octombrie și 13 noiembrie, ne vom reuni la Teba în fiecare vineri, de la ora 20:00, la Filmele One World Romania în Arad, să vizionăm o serie de filme documentare, care explorează subiecte politice de mare actualitate.

  Programul complet al filmelor:

  23 octombrie – Our Terrible Country

  30 octombrie – The Serbian Lawyer

  6 noiembrie – Cardiopolitika

  13 noiembrie – The Term

  Filmele au subtitrare în limba engleză, iar intrarea este gratuită.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.