Filmul de scurtmetraj arădean „Libelula” ajunge în America!

  de Raluca Medeleanu | 17 May 2017, 11:56 AM | Film | Video

  0

  Filmul de scurtmetraj produs de arădenii Mimi Sălăjan și Adelina Bulibașa, numit după blocul vestitei cofetării de pe Bulevardul Revoluției, „Libelula”, a fost selectat în programul unuia dintre cele mai premiate festivaluri de film independent, Utah Arts Festival – Fear No Film 2017, care va avea loc în Salt Lake City, Utah, SUA, în perioada 22-25 iunie.

  Prin intermediul filmulețului, producătorii ne prezintă povestea unui administrator de bloc tipic, avându-i actori pe Vasile Leac, Florin Didilescu, Gheorghe Sălăjan, Iulian Teleoacă și Elena Bulibașa.

  Scenariul este scris de Ioan Peter, actor la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, care este totodată naratorul filmului.

  Producătorii descriu filmul ca „ o călătorie în «sufletul» unui bloc obișnuit ce ilustrează cum e să trăiești într-un apartament mic, prin ochii administratorului. Viața obișnuită, rutina, trecutul, prezentul, poate chiar și viitorul sunt prezentate atât vizual cât și auditiv în mai puțin de 15 minute. Un film despre oameni obișnuiți și viața lor obișnuită”.

  Pe lângă marele succes pe care filmul l-a înregistrat pe Facebook (având, într-un timp foarte scurt, extrem de multe distribuiri), „Libelula” a participat la o serie de evenimente și concursuri de profil, iar în urma unei mențiuni speciale obținute anul trecut la competiția „Short of the Year – Summer Edition”, scurtmetrajul a fost distribuit în acest an în 50 de festivaluri din întreaga lume.

  În prezent, „Libelula” are în palmares premiul „cel mai bun film” la „altcineAction!” Online Balkan Short Film Festival și „premiul de debut” la „Ceau Cinema – Festival de buzunar” din Timișoara.

  A mai participat la „Festival mediteranskog filma Split” din Croația, Independent Days International Filmfest (IDIF) din Karlsruhe, Germania, „Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară” din Craiova, „Filmul de Piatră” din Piatra-Neamț, „OffComp Mix Timishort Filmfest” din Timișoara, „PLAI Festival” din Timișoara, fARAD din orașul nostru și la Cluj Shorts International Short Film Festival.

  utah

  libelula

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.