joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Obi-Wan Kenobi revine maiestuos în a doua jumătate a sezonului 3 din Star Wars Rebels!

  de Tomck@t | 5 ianuarie 2017, 3:21 PM | Film | Pop Culture | Video

  0

  La cât de greoi și neinteresant a pornit „Star Wars Rebels”, noul serial de animație produs de Walt Disney, cu atât mai puternic devine sezon după sezon, spre deliciul fanilor. În cel de-al doilea sezon am reîntâlnit personaje îndrăgite precum Ahsoka Tano, Captain Rex, Hondo Onhaka, Leia Organa, Darth Maul sau chiar Darth Vader, iar în sezonul 3 au apărut în variantele de animație, până acum, Grand Admiral Thrawn și Wedge Antilles. Surprizele se țin lanț în „Rebels”, în cea de-a doua parte a acestui sezon fiind anunțate deja aparițiile unor personaje precum Saw Garrera (cel interpretat de Forest Whitaker în cea mai recentă producție cinematografică, „Rogue One” – vezi recenzia aici), Mon Mothma și… în sfârșit: Obi-Wan Kenobi!

  Fostul maestru jedi a „bântuit” fanii Războiul Stelelor în acest serial Disney încă de la primul episod, având o mică apariție, însă numai în formă holografică. Este vorba despre holo-înregistrarea în care Kenobi anunța maeștrii jedi rămași în viață să se țină departe de Templul Jedi de pe Coruscant, deoarece a izbucnit fatidicul „Ordin 66”, care viza anihilarea fiecărui jedi. Acum, după 34 de ani, îl vom vedea din nou pe Ben Kenobi cel bătrân (interpretat ultima oară în 1983 de actorul Alec Guinness), chiar dacă într-o variantă digitală, de desen animat. Și nu oricum! Măreața reapariție ne va aduce și o confruntare de zile mari între maestrul jedi, protectorul din umbră al lui Luke Skywalker, și un vechi inamic al acestuia, (fostul Darth) Maul!

  obi-wan-kenobi-vs-maul

  Surprizele însă nu se opresc aici!

  Dave Filoni, directorul Lucasfilm Animation, a precizat recent că acțiunea din serialul „Star Wars Rebels” se va împleti la un moment dat (probabil în sezonul 4) cu acțiunea din filmul „Rogue One – A Star Wars Story”. Vom vedea, așadar, ceea ce ne-a fost dat în doar câteva secvențe de câte o clipă în filmul lansat în decembrie anul trecut, și anume: ce fac, unde sunt „rebelii principali” din serialul de animație „Rebels” în lupta de deasupra planetei Scarif, atunci când Jyn Erso și Cassian Andor fură planurile Death Star-ului. Intriga mult așteptată e cu atât mai interesantă, deoarece nu se știe deocamdată ce se va întâmpla cu cei doi jedi, Ezra Bridger și Kanan Jarrus… de ce aceștia nu apar în niciunul dintre filmele din trilogia originală? Vă reamintim, acțiunea din recenta producție cinematografică „Rogue One – A Star Wars Story” se petrece chiar înainte de filmul „A New Hope” din 1977.

  Reacțiile celor mai fanatici vloggeri după acest trailer

  Imediat după apariția celui mai nou trailer „Star Wars Rebels”, au apărut și reacțiile vloggerilor. Vă prezentăm filmulețele a doi dintre cei mai cunoscuți fani care comentează săptămânal (sau chiar mai des) orice legat de Star Wars, pe canalul lor de YouTube: Dash Star (de data aceasta a reușit să nu plângă, precum la apariția lui Thrawn) și Prince de pe canalul „Urban Acolytes”.


  Și dacă tot suntem în „zona teoreticienilor”…

  Vloggerii speculează de mult timp cine ar putea fi părinții personajului Rey din filmul cinematografic din 2015, „Star Wars VII – The Force Awakens”. Luke Skywalker sau cuplul Han Solo-Leia Organa au fost primele teorii, dar au fost și câteva idei năstrușnice precum Împăratul Palpatine sau… Jar-Jar Bings 😛

  Abia acum, după un an și câteva săptămâni de la difuzarea în cinematografe a episodului VII, în pragul anului în care, tot în decembrie, urmează episodul VIII, a venit o nouă idee: Rey Kenobi!

  E o teorie „îmbrățișată” de către mulți și, în același timp, refuzată de unii care știu mult mai multe despre cronologia evenimentelor din tot Universul Star Wars (cel „canon”, căci vechiul EU – Expanded Universe – nu mai e cel oficial).

  Teoria fanilor e că Obi-Wan Kenobi a avut o fiică cu Ducesa Satine Kryze, cu vreo doi ani înainte ca aceasta să moară sub sabia lui Maul (într-un episod „Clone Wars”). Cei care susțin această idee spun că Obi-Wan Kenobi nu știa de existența copilului, deoarece iubita lui (cu care, deocamdată cel puțin, au existat doar mici referințe cum că ar fi avut o relație amoroasă) nu a vrut să-i hazardeze reputația de jedi. Maeștrii jedi n-aveau voie să aibă familii.

  Teoria nu se oprește aici și implică și actualul serial de animație „Rebels”. Fiica acestora ar fi Sabine Wren, iar fanii speculează că pe viitor ea s-ar cupla cu tânărul Ezra Bridger și ei vor fi părinții fetei pe care o știm din filmul „The Force Awakens”, Rey. Vezi în video-ul de mai jos:

  Rămâne de văzut dacă e vreo urmă de adevăr în această idee, însă – deja – o parte a teoriei tocmai s-a distrus. În ultimul trailer „Star Wars Rebels” apare o femeie despre care se bănuiește că ar fi mama lui Sabine Wren… deci teoria ca Rey să fie nepoata lui Obi-Wan Kenobi s-a dus dracului. Decât… dacă… femeia din imagine e mama adoptivă a lui Sabine… 🙂 scuze dacă v-am deranjat cu speculații și „teorii ale conspirației”, dar de ce ați citit până aici dacă nu sunteți cu temele făcute la zi despre Star Wars?!

  Una peste alta, despre Obi-Wan Kenobi sigur ați auzit, iar dacă vreți să știți mai multe despre lumea Star Wars, cea mai apropiată cale e serialul „Rebels”, ce va continua din data de 7 ianuarie pe canalul Disney XD.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.