sâmbãtã, 23 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  OBI pleacă din România – implicit din Arad…

  de Lucian Valeriu | 29 mai 2014, 10:23 AM | Business | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Dacă până acum, informațiile privind plecarea OBI din România s-au difuzat doar pe palierul „zvonuri”, de ieri după-masă, ele sunt certitudine. Angajații magazinului de la ieșirea din Arad înspre Vladimirescu au fost informați aseară, într-o ședință ținută de managerul german al diviziilor est-europene, despre faptul că, din luna septembrie, OBI România își închide porțile.


  Conform agențiilor naționale de presă, retailerul german de bricolaj OBI se pregăteşte să se retragă de pe piaţa românească încă de la sfârșitul anului trecut. OBI a înregistrat pierderi în fiecare dintre ultimii ani începând cu 2008, când a deschis primul magazin, la Oradea, extinzându-se în următorii doi ani cu încă şase unităţi, în Bucureşti (2), Arad, Piteşti, Ploieşti şi Sibiu.
  Afacerile Obi România au crescut constant în intervalul 2008 – 2012, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, de la 18,5 milioane lei la 182,2 milioane lei. Pe de altă, compania a înregistrat în această perioadă pierderi totale de peste 270 de milioane de lei, cele mai ridicate fiind consemnate în 2010, când rezultatul negativ a totalizat 77,1 milioane lei.
  De altfel, grupul german a decis în luna septembrie a anului trecut reducerea capitalului social al Obi România cu suma de 126 milioane lei, până la 81,3 milioane lei, prin încorporarea pierderilor.
  La finele anului 2012, compania avea un număr mediu de 636 angajaţi şi piederi de peste 56 de milioane de lei. Obi deţine la nivel mondial peste 530 de magazine, dintre care mai mult de 330 în Germania şi peste 200 în 13 ţări din centrul şi estul Europei. Compania este prezentă în Italia, Ungaria, Rusia, Austria, Cehia, Polonia, Slovenia, Elveţia, Bosnia, Croaţia şi Ucraina. Magazinele Obi, în care lucrează peste 38.000 de persoane, generează vânzări anuale de peste 5 miliarde de euro.
  La aflarea veștii că vor rămâne fără slujbe, multi angajați au izbucnit în plâns. Totuși, angajatii OBI vor beneficia de salarii compensatorii”, au declarat surse ale publicației online WALL-STREET.RO, iar sursele noastre au confirmat acest lucru.  

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Trist dar cu neamțul nu te pui. Lui îi trebuie euro serioși fără pierderi. Cel mi greu e pt angajați. Normal că oamenii au izbucnit în plâns… Fiecare are familie sau trebuie să se întrețină singur. Scălâmbăitul stat român sub care colcăie guzganii ăștia infecți îi doare-n spate de popor. Bagă taxe și impozite și la rahatul câinelui pe care-l plimbi pe stradă, umflă facturile de 10 ori, au vândut țara la fier vechi iar pământurile le-au dat străinilor și se mai plâng nemernicii că le vin bani puțini la buget de la admnistrațiile financiare. Nu le ajunge satanelor că belesc omul cu piele cu tot, îi dă un salariu pt bilete de loto (în alte țări civilizate)nu sunt în stare să facă economia viabilă și mai fac și pe nervoșii că se zbat să relanseze economia pe care au distrus-o ! Gloanțe nu s-au găsit decât pt ceaușești?! În fond nu statul german sau altul trebuie să ne ofere locuri de muncă ci costumele astea-nbuibate cu nasturii gata să sară! Sări-le-ar ochii!

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.