marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Oamenii străzii, căutați de polițiștii locali. Au fost îndrumați spre Adăpostul de Noapte

  de Special Arad | 23 noiembrie 2021, 10:49 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Noi acțiuni de depistare și identificare a persoanelor fără adăpost din municipiu au avut loc, în ultimele două săptămâni, în echipe comune ale structurilor de ordine publică ale Direcției Generale Poliția Locală, împreună cu lucrători din cadrul IPJ Arad, reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului precum și angajați ai Direcției de Asistență Socială Arad.
  Descinderile au vizat adăposturile improvizate din zona fostei fabrici „Tricoul Roșu”, cele din proximitatea Parcului Reconcilierii, respectiv clădirea nefinalizată a Hotelului „Sportiv”, locațiile din apropierea Hotelului „Parc”, pe Faleza Mureșului, imobilul părăsit cunoscut drept „cuib” de pe str. Grigore Alexandrescu, precum și spații de ”campare” temporară de pe străzile Feleacului, Aristide Dragomir, Parcul Pădurice și Cartodromul Arad. În cadrul acestor acțiuni comune au fost depistate și identificate 12 persoane adulte fără adăpost, 8 în arealul fabricii, 2 pe str. Grigore Alexandrescu și 2 în zona parcului. Acestea au fost îndrumate de reprezentanții DAS să se adreseze Adăpostului de Noapte ce funcționează pe Calea 6 Vănători.
  Acțiunile repetate din ultimele săptămâni vizează descurajarea prezenței în oraș, pe termen lung, a persoanelor fără adăpost ce desfășoară activități contravenționale și infracționale, precum și identificarea și dezafectarea spațiilor ce pot fi folosite de către respectivii. Efectele pozitive ale acestor acțiuni pot fi constatate în locații precum cele din proximitatea Mureșului (inclusiv Hotel ”Parc”) și Parcul Reconcilierii unde nu a mai fost observată prezența indivizilor din categoria amintită.
  Direcția Generală Poliția Locală Arad va continua aceste activități ziua și noaptea, împreună cu partenerii amintiți, care preiau în evidență persoanele ale căror elemente de profil reclamă verificări suplimentare, din punct de vedere penal ori al asistenței sociale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.