Oamenii de ştiinţă au studiat sexul în spaţiu: care sunt impedimentele lipsei de gravitaţie şi cum pot fi rezolvate





Oamenii de ştiinţă canadieni au demonstrat că sexul în spaţiu este mult mai complicat decât cel făcut pe Terra. Problema principală este lipsa gravitaţiei care îngreunează contactul sexual dintre parteneri, scrie Adevărul.
Odată cu ideea lui Elon Musk, fondatorul companiei aerospaţiale SpaceX, că în şase ani am putea trimite pe Marte oameni care să colonizeze planeta, este o chestiune de timp până ca sexul în spaţiu să devină realitate. Deocamdată, există câteva piedici, iar toate sunt determinate de lipsa gravitaţiei, arată Daily Mail.
Până în prezent, nu au fost înregistrate cazuri de astronauţi care să fi făcut sex în spaţiu, deşi de-a lungul timpului au circulat anumite zvonuri, negate de companiile spaţiale ruse şi americane. NASA nu interzice explicit contactul sexual, deşi insistă pe menţinerea unei relaţii profesionale între astronauţi. Motivul real care pare să-i oprescă pe astronauţi e de ordin gravitaţional.
Anja Geitmann, decanul facultăţii de Biologie de la Universitatea McGill din Montreal, a făcut cercetări amănunţite despre sexul spaţial şi spune că problema principală ar fi că „partenerii nu pot păstra apropierea fizică, din moment ce nu se pot baza pe gravitaţie pentru a se împinge unul pe celălalt“, iar acest lucru îi poate face inclusiv să se lovească de lucrurile din jur. Soluţiile pentru rezolvarea acestei probleme sunt destul se simple, este de părere cercetătoarea Anja Geitmann, care propune apelarea la curele, saci de dormit sau o cuşetă cu pereţi moi.
O problemă mai gravă este că lipsa gravitaţiei are efecte negative şi asupra funcţionării normale a organismului, deoarece afectează circulaţia sângelui şi acest lucru face dificilă obţinerea erecţiei. „Nu există gravitaţie care să tragă sângele în părţile jose ale corpului, acesta adunându-se în cap şi piept, de aceea astronauţii având feţele umflate şi vasele de sânge de pe gât proeminente“, a explicat Lori Meggs de la compania de cercetare Al Signal Research.
Citeste mai mult pe adevarul.ro
Comentariile portalului
Cu „i rest my case’ sunt perfect de acord. Cum spuneam, insistați ca un troll. Dar n-am niciun dubiu că într-adevăr credeți cu tărie toate elucubraț (...)
Situatia Ungariei e dovada esecului politicilor UE si a unui model dictatorial catre care au "alunecat"(aplicantii politicilor astea am afirmat ca le preaslaviti). Ungaria pana in trecutul nu prea (...)
Din construcție mailul are patru sau cinci bazine imense cu apă și hidranți tocmai pt. stingerea incendiilor!