marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Oamenii de pe o stradă din Aradul Nou sunt blocați în case de mai bine de o lună! Nimănui nu îi pasă de ei…

  de Raluca Medeleanu | 7 decembrie 2018, 10:35 AM | Recomandările editorilor | Reportaj

  2

  La început au fost răbdători, dar zilele au trecut, apoi săptămânile, iar în curând vor trece chiar două luni de când nu mai au cum să intre în propriile curți, garaje sau case. Pot intra doar cu cizme de cauciuc, deși unii dintre aceștia au deprins în ultimele săptămâni câte ceva din talentul Nadiei Comăneci la proba de „bârnă”. Vorbim despre locuitorii de pe strada Câmpia Turzii din cartierul Aradul Nou care, ajunși la capătul răbdărilor, s-au văzut nevoiți să apeleze la presă, după ce au văzut că nimeni altcineva nu pare dispus să le sară în ajutor.

  Șapte ani au stat cu strada ca după bombardamente, că se împotmoleau și tancurile rusești pe acolo, iar apoi o perioadă de timp s-au putut bucura, în sfârșit, de o stradă asfaltată, așa cum e normal să fie într-un oraș civilizat. Doar că în această toamnă, surpriză mare! Niște muncitori au venit să spargă toată strada, de-a lungul, cu excavatorul, blocându-le complet accesul cu mașina în și din propriile garaje, iar pe jos fiind nevoiți să escaladeze mormane de pământ.

  „Stați liniștiți, săpăm șanțul, băgăm un tub prin care va trece un cablu și gata!”, i-au consolat muncitorii. Ceea ce a urmat, în schimb, a fost o tărăgănare spre limita absurdului.

  Într-adevăr au săpat șanțul, dar l-au lăsat așa cum îl vedeți în imaginile de mai jos, iar apoi… duși au fost! A trecut mai mult de o lună, iar muncitorii au fost văzuți doar acum vreo două săptămâni pe stradă, câteva ore, cică înapoi la lucru, când spuneau că „da, acum acoperim șanțul, n-aveți griji!”. Șanțul l-au acoperit doar în fața unei case (accesul fiind chiar și așa în continuare blocat), iar tubul a fost introdus în pământ tot într-o singură porțiune… în rest, șanțul pare un tranșeu care așteaptă un război ce nu mai vine. Iar locuitorii se văd nevoiți să-și parcheze mașinile pe unde apucă, numai unde ar trebui, nu.

  Am contactat purtătorul de cuvânt de la Primăria Arad pentru a afla ce lucrări se derulează acolo, cine este firma care coordonează aceste lucrări de vis și pentru cât timp a primit autorizație.

  Nu putem spune că ne-a fost mare mirarea când ni s-au confirmat bănuielile locuitorilor: lucrările au fost atât de mult trase de timp încât a expirat până și prelungirea autorizației. Reprezentanții Primăriei Arad ne-au informat următoarele:

  „Lucrarea se numește Alimentare cu energie electrica – cu plantarea a doi stâlpi metalici pe cele doua părți ale râului Mureș, LES cc a – 4000 m și clădire tehnico-edilitară ( 3x 3 m , în incita beneficiarului). Străzile afectare: A. Șaguna, Barbu Lautaru, Sibiului, Economului, Câmpia Turzii, Laurențiu Luca, Spicului , Subtraversare pasaj A1 , DJ 682.
  Autorizația de Construire are nr. 255/25.03.2017 și a fost emisă pentru SC VOESTALPINE STAMPTEC ROMANIA SRL, de Primaria Municipiului Arad”
  , ne-au declarat reprezentanții Primăriei Arad, adăugând că firma respectivă a obținut apoi o prelungire a avizului de săpătură, până în data de 22.10.2018.

  Vorbim așadar de lucrări care nu mai au autorizație de la Primărie deja de aproape o lună și jumătate. Ce s-a întâmplat? Au fost mustrați în vreun fel? Cei de la Primărie ne-au spus că asta nu mai ține de ei și că să solicităm informații de la Inspecția de Stat în Construcții. Am încercat de mai multe ori să contactăm instituția responsabilă, însă ne-a intrat de fiecare dată faxul. De asemenea, am încercat să contactăm și firma Voestalpine Stamptec, dar singurul număr de telefon pe care l-am găsit ne-a trimis spre o altă firmă care habar nu avea despre ce vorbim. Vom reveni așadar cu mai multe detalii în măsura în care vom reuși să le obținem.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. …fac un apel locuitorilor de pe strada Câmpia Turzii:

   INCHIRIATI DOMNILOR UN ESCAVATOR! VREO 150 MAXIM 200 DE LEI ORA SI ASTUPATI-VA SANTU’ ! SC VOESTALPINE STAMPTEC ROMANIA SRL POATE SA VA PUPE DIRECT IN FUND DUP-AIA!
   SINCER ACUMA CE CREDETI CA VI SE POATE INTAMPLA? SA VA DEA IN JUDECATA? O COMPANIE DE DOUA PARALE FARA AUTORIZATIE? SI DACA VA DA CE? PLATITI CU ACEEASI MONEDA…AMANATI PROCESU’ PANA LA VA FI LEHAMITE! ATATA CLASA POLITICA DE RAHAT SI N-ATI INVATAT NIMIC?

   ASTUPATI-VA SANTU’ LINISTITI SI DACA SE INTAMPLA UN NECAZ DUPA LASATI O MODALITATE DE CONTACT ACI LA ZIAR SI 100% NE VOM STRANGE MULT MAI MULTI DECAT NESIMTITII!

   +7 voturi
   +1
   -1
  2. Adica primaria arad are voie sa dea autorizatie dar mai apoi nu ii mai intereseaza cui au dat??de ce au voie atunci sa dea autorizatie daca sunt incompetenti!!??nu stiu cat mai e de suportat administratia falca sincer am ajubs mai rau ca pe vremea cand nu eram in ue si nu se cereau norme si reguli parca traim intr o comedie absurda se vede clar ca orasul e lasat de izbeliste iar primaria arad da drumul la luminite peste un oras fara primar oare cat mai stau oamenii in casa si suporta acwasta administratie falca absurda!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.