O sinestezie a artelor la „Noaptea bibliotecii arădene” (Foto+Video)

  de [email protected], Raluca Medeleanu | 3 octombrie 2015, 4:02 PM | Cultură

  0

  Ieri, Biblioteca A.D. Xenopol a găzduit un eveniment aparte, lăsându-și porțile deschise până la orele târzii ale nopții. Este vorba de evenimentul, devenit deja tradiție, numit „Noaptea bibliotecii arădene”, care a creat o sinestezie a mai multor forme de artă, de la artă fotografică sau dans, la poezie și chiar… hip hop. 

  Printre numeroasele evenimente desfășurate în sălile și coridoarele bibliotecii, arădenii au putut să asculte muzica folk a formației „Trupa de serviciu”, să privească  expoziţia de carte „Cele mai frumoase cărţi ale Ludotecii pentru voi”, să danseze împreună cu echipa de dans „New Generation Crew”, coordonată de Mike David, sau să admire arta fotografică a membrilor Foto Clubul Arad.

  Ultimul eveniment al Nopții Bibliotecii a fost unul închinat condeiului. Începând cu ora 20:30, gazda Lucia Bibarț a dat, pe rând, cuvântul poeților și scriitorilor, cunoscuți sau pe cale de a deveni cunoscuți, a căror creații au fost, fiecare în parte, discutate și interpretate.

  Au citit, pe rând, Horia Ungureanu, Petre Don, Horia Șimon, Voichiţa Tulcan Macovei, Nataşa Valentina Roman, Nadina Maria Szakacs, Adeline Homenco, Giorgiana Raluca Lipovan, Horia Pop, Valeriu Ilica, Lucia Bibarţ și Mihai Todoca.

  Un moment cu totul neașteptat în cadrul „Literaturii la lumânare”, căci sub acest nume s-a desfășurat întâlnirea, a fost hip hop-ul tânărului Florian Roberto Arsenova – un rapper arădean a căror versuri scrise din experiență personală au tulburat și emoționat deopotrivă.

  Seara a fost încheiată de Mihai Todoca, acesta preferând să-și citească creația într-o manieră diferită ce s-a potrivit perfect cu denumirea evenimentului. Becurile s-au stins, sala s-a cufundat în întuneric, singura sursă de lumină fiind puținele lumânări pe care Mihai le-a așezat pe scaunul folosit pe post de masă de lectură. O atmosferă desprinsă din epoca romantică, dându-le posibilitatea ascultătorilor să-și închidă ochii și să „plonjeze” exact în inima povestirii.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.