duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O româncă este în primii 50 de profesori din lume. Dacă câștigă primul loc devine milionară

  de Special Arad | 15 februarie 2016, 8:41 PM | Naţional

  0

  Manuela Prajea, profesor de matematică şi director la Colegiul Naţional Traian din Drobeta Turnu Severin, este singurul român care se numără printre finaliştii Global Teacher Prize, competiţie cunoscută sub numele de „Premiul Nobel pentru profesori”.

  Profesoara de matematică, Manuela Prajea, a fost inclusă în lista primilor 50 de candidaţi pentru premiul „Global Teacher” 2016, supranumit şi „Premiul Nobel pentru profesori”. Suma pusă la bătaie este uriaşă: un milion de dolari.

  Profesoara, cu o experienţă de 25 de ani în învăţământ, spune că, în cazul în care va câştiga premiul de un milion de dolari pus în joc, va dona întreaga sumă. Banii vor fi investiţi în întregime în Colegiul Naţional Traian, pentru dotări moderne şi burse pentru elevi şi profesori, anunţă televiziunile de ştiri.

  Manuela Prajea spuen că este „un premiu care se acorda excelenţei în educaţie unui profesor care prin activitatea sa a reuşit să schimbe ceva în societate. ”

  Global Teacher Prize a fost înfiinţat în 2014 de Fundaţia Varkey şi este o competiţie deschisă profesorilor din toată lumea care predau tinerilor între 5 şi 18 ani.

  Sursa: gandul.info

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.