O reiterare a campaniei „Nu dați bani cerșetorilor”. IPJ a inițiat o campanie în speranța stopării fenomenului de cerșetorie

  de Special Arad | 10 septembrie 2020, 6:19 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Inspectoratul de Poliție Județean Arad a inițiat o campanie de prevenire și informare a cetățenilor, care are ca scop stoparea fenomenului antisocial de cerșetorie, pe raza municipiului Arad, fiind constatată o creștere a numărului de persoane care apelează la mila publicului, în scopul obținerii de foloase materiale și de cele mai multe ori persoanele care practică cerșetoria se află sub influența băuturilor alcoolice, încalcă normele de conviețuire socială, afectând siguranța cetățenilor și imaginea orașului.
  Această campanie își dorește sensibilizarea cetățenilor cu privire la unele norme din domeniul ordinii și liniștii publice, respectiv aspectele Legii 61/91 privind apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană aptă de muncă.
  Obiectivele campaniei sunt asigurarea unui climat de ordine și liniște publică necesar desfășurării normale a activității economice și social-culturale, promovarea unor relații civilizate în viața cotidiană a orașului.
  Activitățile polițiștilor au ca grup țintă și segmentul de populație care, prin obiceiul de a oferi bani persoanelor care practică cerșetoria, încurajează fenomenul.
  Astfel, astăzi, 10 septembrie 2020, polițiștii din cadrul I.P.J. Arad, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Arad au desfășurat o activitate preventivă în zona centrală a municipiului.
  Polițiștii au dialogat cu cetățenii care au dorit să împărtășească opiniile lor cu privire la fenomenul cerșetoriei, au transmis aspectele legale și conduita recomandată de normele de conviețuire socială pentru a nu încuraja oferirea de bani sau bunuri persoanelor care apelează la mila publicului.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.