O priveliște cât o mie de cuvinte. Ghiciți: unde se îmbulzesc zeci de arădeni în orașul a cărui economie bubuie?

  de Raluca Medeleanu | 2 aprilie 2019, 10:17 AM | Pamflet | Recomandările editorilor

  2

  Conducătorii urbei noastre nu se mai plictisesc să aducă în discuție, de fiecare dată când susțin câte o cuvântare, cât de înfloritor e orașul nostru! Economia bubuie, șomajul practic nu există, iar toți arădenii sunt fericiți că au o sumedenie de magazine și, mai ales, supermarketuri unde să-și golească portofelele îndesate cu bani.

  Dar ce vedem noi în înregistrarea de mai jos, trimisă de o cititoare? Pentru ce s-a format, pe Aleea Borsec, din cartierul Micălaca, ditamai îmbulzeala, de parcă ar fi ajuns întregul tezaur de aur înapoi în țară? Să ne uităm nițel mai bine. Să studiem, să analizăm.

  Da, oricât de mare le-ar fi la unii mirarea, dar am văzut bine. Mulțimea entuziastă stă să intre la megareducerile pe care le oferă un magazin… second hand.

  Dragi cititori, cu tot regretul de rigoare, ne vedem nevoiți să mărturisim că aici se află Aradul. Oamenii din imagine nu trebuie priviți cu dispreț. Degeaba ne mândrim că avem locuri de muncă, dacă locurile de muncă sunt cum sunt. Aradul nu are clasă de mijloc, în adevăratul sens al cuvântului. Ne lipsesc locurile de muncă de tip office, care să dea putere de cumpărare.

  Oare de unde să scoată din buzunar arădeanul de rând 100 lei pentru o bluză? El abia are bani să-și achite facturile de încălzire iarna.

  Tristul adevăr. În orașul cu unele dintre cele mai mari impozite din țară, unde șomajul e aproape de zero nu pentru că toți au joburi excelente, ci pentru că tot mai mulți oameni pleacă, e de așteptat ca second handurile, covrigăriile și păcănelele să fie la mare cinste. După „cerere”, așa ofertă.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.