sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O parte din Teba va deveni „hotspot”-ul alpiniștilor arădeni

  de Tomck@t | 10 octombrie 2016, 2:08 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  O parte din clădirea fostei fabrici Teba va redeveni funcțională, primind un rol cu totul diferit față de încercările tinerilor de la Citizenit și Green Island de a o transforma într-o hală de artă contemporană. Festivalul Particles, FabricArt și acțiunile Citizenit la Teba rămân istorie, însă o nouă „mișcare” va prinde contur, ceva ce lipsea cu desăvârșire în orașul nostru. Cel care se bucură cel mai mult pentru această noutate este alpinistul arădean Zsolt Török, prieten bun cu cel care va deschide aici, în curând, prima sală profesionistă de cățărat din Arad.

  Cel care va deschide sala de cățărat „One Move” în clădirea fabricii Teba (intrarea dinspre strada Mucius Scaevola) este arădeanul Adi Margea, alpinist și proprietarul sălii de cățărat cu același nume din Timișoara. Contactat de Special Arad, el ne-a spus că deocamdată nu poate să ne spună o dată a deschiderii, dar speră ca amenajarea sălii să fie gata la sfârșitul acestei luni. Sala va fi dotată cu panouri de escaladă și bouldering, parcurs de aventură pentru copii și panou special destinat copiilor sub 6 ani, precum și un magazin cu echipamente de escaladă și alpinism, vestiare și un chill-out zone. Sala „One Move” va fi deschisă în colaborare cu Asociația „Outdoor Life” din Arad.

  Despre Adi Margea ne spune mai multe chiar Zsolt Török, într-o postare de facebook:

  „Margea Adi este din Arad, iar felul în care ne-am cunoscut a fost special. M-am antrenat la cățărare pe peretele turnului de observare de la cetatea Șoimos, iar un băiat tânăr, foarte respectuos, m-a întrebat dacă poate încerca și el. În doi timpi și trei mișcări, cu o tehnică deosebită și curată în același timp, a ajuns sus. Eram în căutare de discipoli, viitori coechipieri, astfel m-am bucurat mult că l-am întâlnit, iar peste câteva zile iată-mă la părinții lui Adi să-i conving despre frumusețile alpinismului. Părinții erau îngrijorați, dar nu puteau să se opună visului copilului lor, care dorea să devina alpinist. Tata l-a condus la gară și mi-a spus «acum, viața lui este în mâna și în deciziile tale».

  Am plecat spre Bucegi și am făcut împreună o ascensiune superbă în Caraiman, iarna. Adi a plecat la facultate la Timișoara, iar acolo a intrat în clubul Alternative Timișoara, un club puternic axat pe rezultate în escaladă, dar și în alpinism. Au urmat ani în care Adi s-a perfecționat, a devenit un mare cățărător și a deschis în Timișoara, cu ajutorul membrilor clubului, prima sală de cățărat al lui. A tras mult, a muncit, a fost modest și s-a străduit să facă ceva pentru comunitate.

  În Sala lui, One Move, se țin concursuri, etapa de Campionat Național de Escaladă Indoor. A contribuit la multe premiere de trasee de escaladă și este omul de bază la competiția Herculane Climbing Open. După mulți ani care au trecut în viețile fiecăruia din noi, acum Adi a venit în orașul natal și cu multă muncă și o mare investiție a realizat o minune: prima sală de cățărat în Arad.

  Execuția lucrării este elegantă și făcută cu grijă, iar când pereții se vor umple cu prize și sala cu oameni, va fi un punct de atracție atât pentru tinerii din oraș, cât și pentru alte generații care doresc să facă «one move», adică o mișcare, iar restul veți vedea că va veni de la sine.

  Bravo Adi, succes, să fie într-un ceas bun!”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.