O nouă schimbare în Educație: Și elevii de clasa a VII-a vor susține simularea pentru Evaluarea Națională

  de Special Arad | 19 februarie 2019, 12:04 PM | Educaţie

  0

  imagine cu scop ilustrativ

  Simularea Evaluării Naţionale are loc în perioada 11-22 martie, iar cea a examenului de Bacalaureat între 18 şi 29 martie. Noutatea din acest an este că elevii de clasa a VII-a şi a XI-a ar putea avea teste grilă în proporţie de 30% la probele din cadrul simulărilor naţionale, reprezentanţii elevilor criticând această decizie.

  Veste importantă pentru mii de elevi brăileni! Simulările examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat 2019 vor avea loc în luna martie, iar ca element de noutate, testările ar putea fi susţinute în premieră şi de elevii de clasa a VII-a. Asta a decis Ministerul Educaţiei în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social care a avut loc recent, şedinţă la care au participat reprezentanţi ai sindicatelor şi asociaţiilor de părinţi şi elevi, scriu cei de la Edupedu.ro.

  Astfel, simularea Evaluării Naţionale 2019 pentru elevii de clasa a VII-a şi clasa a VIII-a debutează pe 11 martie cu proba scrisă la Limba şi literatura romană, pe 12 martie are loc testarea la Matematică, iar pe 13 martie cea la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 22 martie,

  Simularea examenului naţional de Bacalaureat 2019 pentru elevii din clasele a XI-a şi a XII-a începe de 18 martie cu proba la Limba şi literatura romană, iar pe 19 martie are loc proba la limba şi literatura maternă. Pe 20 martie se va desfăşura proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar pe 21 martie are loc ultima testare scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele se vor afişa pe 29 martie.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.