Update O nouă rupere de nori în zona Aradului! Zeci de gospodării afectate la Păuliș și Ghioroc

  de Alin Olteanu | 16 iunie 2018, 3:40 PM | Păuliş | Știri Arad | Topic special

  0

  În urmă cu aproximativ 40 de minute, în urma unei noi (sau săptămânale – am putea spune) ruperi de nori, la care se adaugă vântul puternic, drumul național 7 a fost blocat de un copac smuls din rădăcini.
  Totul s-a petrecut în zona Sâmbăteni-Păuliș- Ghioroc, DN 7 fiind blocat în zona dintre Sâmbăteni și viaductul de la Păuliș. ISU intervine de urgență pentru degajarea drumului.
  Mulțumim cititorilor noștri care ne-au transmis fotografia și informațiile și o să revenim în cazul în care ni se mai semnalează și alte cazuri asemănătoare.
  UPDATE
  O furtună cu căderi masive de apă şi vânt foarte puternic, s-a abătut sâmbătă după-amiază asupra comunei Păuliş din Podgoria Aradului, iar de pe dealuri s-au scurs cantităţi importante de apă cu aluviuni, intrând în curţile, garajele şi casele sătenilor, informează maior George Pleşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.
  Se pare că au fost inundate peste 200 de gospodării, terenul de fotbal din localitate, iar pe drumul judeţean DJ 708B, numit şi „Drumul Vinului”, carosabilul a fost acoperit de un strat de nămol de aproximativ 15 cm.

  La solicitarea locuitorilor comunei, echipe de intervenţie ale Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad dotate cu motopompe, au intervenit pentru evacuarea apei din gospodării.

  „Două echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Arad din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, formate din 8 subofiţeri şi dotate cu motopompe, s-au deplasat în comuna Păuliş, pentru a veni în sprijinul localnicilor în vederea evacuării apei din pivniţe, anexe şi curţi. Intervenţia pompierilor militari este în curs de desfăşurare. Echipajele vor rămâne în localitate până la rezolvarea tuturor solicitărilor venite din partea populaţiei şi a administraţiei locale”, a declarat presei maior George Pleşca.

  Şi alte localităţi arădene au avut de suferit din cauza ploilor abundente, serviciile locale de pompieri voluntari intervenind pentru a evacua apa din anexe ale populaţiei.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.