joi, 18 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  O nouă lovitură pentru cei care trăiesc „sănătos”! Se scumpesc țigările… din nou

  de - | 8 mai 2017, 12:59 PM | Naţional

  0

  De la 1 iunie, fumătorii vor scoate mai mulți bani din buzunar, după ce Ministerul Finanțelor a anunțat că va crește acciza la tutun. Astfel, țigările se vor scumpi în două tranșe, prima, de la 1 iunie 2017, iar mai apoi, de la 1 ianuarie 2018.

  Potrivit capital.ro, acciza totală la ţigarete creşte cu 1% de la 1 iunie 2016 şi cu câte 2% pe an până în 2022, începând cu anul viitor. Declaraţia a fost făcută de Ionuţ Mişa, secretar de stat din cadrul ministerului de Finanţe.

  „Era de aşteptat o creştere a accizei totale, dat find faptul că nu a fost inflaţie în 2016 şi că, de la 1 aprilie, a scăzut componenta specifică. După publicarea în Monitorul Oficial, fiecare producător îşi va anuţa noile preţuri, urmând procedura legală”, a declarat Gilda Lazăr, director de comunicare al JTI România, pentru sursa citată.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.