duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  O nouă grădiniță și afterschool la Ghioroc

  de Special Arad | 10 septembrie 2023, 5:35 PM | Administraţie | Educaţie

  0

  A patra investiție în sistemul educațional, inaugurată în județul Arad, în ultima săptămână. La Ghioroc au fost prezentate sâmbătă noua grădiniță cu program prelungit și afterschool-ul „Colț de rai”, construite din fonduri europene, anunță într-un comunicat Consiliul Județean.

  Proiectul a fost finanțat prin Programul AFIR, în urma unei competiții naționale, câștigată de Primăria Ghioroc în anul 2017, iar dotările și amenajarea curții au fost finanțate din bugetul local al primăriei și de la Consiliul Județean Arad.

  Valoarea investiției a fost de 800.000 de euro.

  Primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, a oferit detalii despre noua investiție, de care vor beneficia între 80 și 100 de copii: „Grădinița și afterschool-ul sunt dotate la standarde europene și cuprind bucătărie, spălătorie, cabinet medical, iar fiecare grupă de copii beneficiază de grup sanitar și dormitor propriu. Astfel, copiii încep luni grădinița într-o clădire nouă, modernă și atractivă. În plus, prin această investiție am creat și noi locuri de muncă în comună. Este vorba despre cinci posturi de învățătoare și o asistentă medicală, care se adaugă personalului plătit din fonduri de la Ministerul Educației”. 

  În ziua inaugurării, primarul Corneliu Popi-Morodan și președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, au vizitat și noua sală de sport amenajată pentru elevii de la Școala din Ghioroc și finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.