O nouă acțiune de dezinsecție și prima de deratizare, demarate de Primărie

  de Special Arad | 9 iulie 2020, 7:29 PM | Administraţie

  1

  Comunicat. Primăria Municipiului Arad demarează o nouă acţiune de dezinsecţie şi prima de deratizare din acest an,  pe domeniul public şi privat. Tratamentul de dezinsecţie se va aplica în perioada 13 -14 iulie 2020, între orele 22:00 -06:00, iar cel de deratizare, în aceleași zile, dar între orele 10:00 -17:00. Ambele tratamente se vor aplica în funcţie de condiţiile meteorologice.

  Substanţa folosită în acţiunea de dezinsecţie este EXIT 100 EC –insecticid lichid concentrat, cu spectru larg de acţiune, destinat combaterii insectelor zburătoare (ţânţari –Culex Pipiens, Aedes, Albopictus; muşte –Musca Domestică) şi târâtoarelor (gândaci de bucătărie –Blatella germanica, Blatta Orientalis).

  În cazul deratizării, produsul biocid utilizat este VARAT BLOCK.

  Ambele produse sunt avizate de Ministerul Sănătăţii.

  Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat.Pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Arad, să efectueze tratamente de dezinsecţie pe păşuni, în depozite de anvelope uzate, subsoluri, casa scării de la blocuri etc în paralel cu acțiunile municipalității.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. la tara se poate stropi din avion, in Arad se face tot lucru de mantuiala! :( Saptamana acesta incepand de joi seara 16.07.2019 orele 20:00-21:30 , pana duminica 19.07.2020 orele 06:00-09:00 , vom incepe procedurile de dezinsectie prin stropiri succesive din avion .
   Din cauza ca nu stim daca temeperatura sau vantul ne va permite , aceasta stropire va avea loc seara sau dimineata , respectand intervalul orar de mai sus : dimineata orele 06:00-09:00, seara orele 20:00-21:30 , in toate cele 4 sate ale comunei Buteni.
   Primar

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.