O multinațională pleacă din vestul țării după ce a fost jefuită de proprii angajați

  de - | 2 mai 2019, 8:37 AM | Regional

  1

  O fabrică de componente auto deschisă în 2016, în România, de o firmă germană şi vândută ulterior unei companii din Hong Kong s-a închis după ce mai mulţi angajaţi au furat matriţe Lamborghini pe care le-au vândut la fier vechi. O anchetă penală vizând furtul este în curs, iar oamenii rămaşi fără loc de muncă în urma închiderii fabricii se judecă pentru drepturi salariale.

  August 2016. Compania germană Heyform Bramsche GMBH deschide în România, la Remetea Mare, lângă Timişoara, o fabrică de componente auto care produce piese pentru producători auto din grupul Volkswagen. Înfiinţată în baza unor contracte ferme de producţie cu concernul german, fabrica a angajat 200 de persoane. În septembrie 2017, fabrica deschisă de firma din Germania este vândută companiei G&L Automotive Components Holding Limited din Hong Kong. În vara anului 2018, fabrica se închide, iar toţi angajaţii sunt concediaţi, primind câte trei salarii compensatorii. Pentru că în contractul colectiv de muncă semnat la începutul anului 2018 este prevăzut că în cazul unei concedieri colective compania trebuie să plătească şase salarii compensatorii, zeci de angajaţi disponibilizaţi odată cu închiderea fabricii au dat în judecată compania cerând să le fie plătite toate cele şase salarii compensatorii. La începutul lunii aprilie judecătorii Tribunalului Timiş au admis în parte cererea angajaţilor, dar motivarea deciziei, care nu este definitivă, nu a fost încă redactată. Un alt proces, prin care angajaţii au cerut instituirea sechestrului asigurator asupra conturilor companiei, scoate la iveală motivele pentru care a fost închisă fabrica de componente auto de lângă Timişoara. Potrivit unei întâmpinări depuse de companie la dosar, fabrica s-a închis pentru că nu a putut livra la timp şi la calitatea solicitată piesele pe care s-a angajat să le livreze producătorilor auto. Acest lucru s-a întâmplat, susţin reprezentanţii companiei, pentru că utilaje în valoare de 200.000 de euro au fost furate de mai mulţi angajaţi şi vândute la fier vechi.

  citește mai multe AICI

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ce ticalosi chinezii din Hong Kong. Cica s-au furat matrite si utilaje de 200000EUR de catre angajati. Si de aia nu respecta nici contractul colectiv de munca. Niste nemernici. De aceea ar trebui boicotate produsele chinezesti. Ca la ei nu se respecta legile democratice. Poate mai tineti minte cum aveam (si mai avem inca pe alocuri) nevoie de viza ca nu suntem democratici. Asta nu-i dubla masura?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.