joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O lecție de coordonare în atenția arădenilor: peste 1500 de oameni au protestat împotriva poluării, la Sebeș – un orășel cu 27.000 de locuitori!

  de Raluca Medeleanu | 12 ianuarie 2015, 10:17 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Un like și un share pe facebook sunt ușor de dat, însă ieșitul în stradă pentru susținerea unei cauze nu pare a fi punctul forte al arădenilor. Pagina de facebook destinată Salvării Parcului Eminescu a strâns 4000 de like-uri în prima zi a lansării, iar acum are peste 5000, petiția online a strâns peste 2600 de semnături, însă de ieșit în stradă, câți au ieșit? Vreo 300…

  Într-un orășel la aproximativ 200 km de Arad, cu o populație puțin peste 27000 de locuitori, au ieșit în stradă ieri după-masă peste 1500 de oameni, pentru a anunța răspicat „Opriți poluarea în Sebeș!“ . Sebeșenii, deci, când vor ceva, acționează în grupuri reprezentative…

  Protestul a avut la bază dorința de a interzice continuarea activităţii principalului poluator S.C Kronospan S.A, atâta timp cât firma nu ar respecta normele europene de protecție a mediului.

  Conform datelor furnizate de ziarulunirea.ro , „reprezentanții Grupului de Iniţiativa Civică Sebeș au contestat în instanță autorizația de mediu pentru fabrica de formaldehidă cu o capacitate de 60000 de tone de formaldehidă pe an, eliberat de instituție în datat de 2 decembrie 2014. Potrivit organizatorilor, campania „Opriți poluarea în Sebeș!“ nu este împotriva investitorilor”.

  Evenimenul de ieri a fost doar începutul, cei ieșiți în stradă anunțând că vor continua să facă proteste până când cerințele lor se vor pune în aplicare.

  protest-anti-poluare-kronspan-la-sebes-30

  protest-anti-poluare-kronspan-la-sebes-157

  protest-anti-poluare-kronspan-la-sebes-4

  Vezi video:

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.