O lecție de coordonare în atenția arădenilor: peste 1500 de oameni au protestat împotriva poluării, la Sebeș – un orășel cu 27.000 de locuitori!

  de Raluca Medeleanu | 12 ianuarie 2015, 10:17 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Un like și un share pe facebook sunt ușor de dat, însă ieșitul în stradă pentru susținerea unei cauze nu pare a fi punctul forte al arădenilor. Pagina de facebook destinată Salvării Parcului Eminescu a strâns 4000 de like-uri în prima zi a lansării, iar acum are peste 5000, petiția online a strâns peste 2600 de semnături, însă de ieșit în stradă, câți au ieșit? Vreo 300…

  Într-un orășel la aproximativ 200 km de Arad, cu o populație puțin peste 27000 de locuitori, au ieșit în stradă ieri după-masă peste 1500 de oameni, pentru a anunța răspicat „Opriți poluarea în Sebeș!“ . Sebeșenii, deci, când vor ceva, acționează în grupuri reprezentative…

  Protestul a avut la bază dorința de a interzice continuarea activităţii principalului poluator S.C Kronospan S.A, atâta timp cât firma nu ar respecta normele europene de protecție a mediului.

  Conform datelor furnizate de ziarulunirea.ro , „reprezentanții Grupului de Iniţiativa Civică Sebeș au contestat în instanță autorizația de mediu pentru fabrica de formaldehidă cu o capacitate de 60000 de tone de formaldehidă pe an, eliberat de instituție în datat de 2 decembrie 2014. Potrivit organizatorilor, campania „Opriți poluarea în Sebeș!“ nu este împotriva investitorilor”.

  Evenimenul de ieri a fost doar începutul, cei ieșiți în stradă anunțând că vor continua să facă proteste până când cerințele lor se vor pune în aplicare.

  protest-anti-poluare-kronspan-la-sebes-30

  protest-anti-poluare-kronspan-la-sebes-157

  protest-anti-poluare-kronspan-la-sebes-4

  Vezi video:

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.