O jumătate de tonă de caviar – descoperită într-o mașină funerară oprită de polițiștii ruși pentru exces de viteză!

  de - | 27 octombrie 2015, 7:56 PM | Internaţional

  0

  Aproape o jumătate de tonă de caviar de contrabandă a fost descoperită de poliţia rusă în sicriul transportat de o maşină funerară oprită pentru exces de viteză, au anunţat astăzi autorităţile din Ciabarovsk (Extremul Orient), preluate de AFP.

  Şoferul dricului a spus poliţiştilor că transportă cadavrul unei femei, însă în maşină nu era nimeni, a scris poliţia regională într-un comunicat. Agenţii de poliţie au găsit în sicriu cutii de plastic pline cu caviar, ascunse sub coroane de flori şi chiar în interiorul sicriului, în total 500 de kilograme.

  Şoferul dricului şi pasagerul său au spus poliţiei că nu ştiau că transportă caviar, adăugând că au fost plătiţi cu 25.000 de ruble (350 de euro) pentru a transporta sicriul la o morgă, acesta fiind pus în maşină de oameni pe care nu îi cunoşteau.

  Nu s-a precizat valoarea caviarului, însă preţul unei cutii de 100 de grame de caviar din Marea Caspică, principala zonă de producţie pentru caviarul rusesc, este de cel puţin 7.500 de ruble (105 euro) în Rusia.

  În contextul declinului accentuat al populaţiilor de sturioni în stare sălbatică, pescuitul lor a fost interzis de Rusia în 2006, exportul de caviar de la peşti din afara crescătoriilor fiind interzis la nivel mondial în 2007. La sfârşitul anului 2010, celelalte patru ţări riverane Mării Caspice (Kazahstan, Azerbaidjan, Turkmenistan şi Iran) au încheiat un acord cu Moscova pentru respectarea unui moratoriu de cinci ani în privinţa pescuitului de sturioni.

  (Agerpres/ FOTO newsabc.com)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.