A mai plecat un arădean adevărat. Corneliu Matica s-a retras definitiv așa cum a trăit: în liniște și pace.

  de E. Nola | 13 martie 2020, 12:44 PM | Povești despre oameni | Recomandările editorilor

  0

  Chiar dacă nu a fost niciodată un personaj public de prim rang, Corneliu Matica a fost un politician local cunoscut și apreciat în anii nouăzeci.

  Fiind medic veterinar, a început activitatea publică postrevoluționară în Partidul Democrat Agrar, iar după desființarea acestuia a trecut la PD, ca în cele din urmă să treacă, în 2003, în PSD-ul patronat pe atunci la Arad de către Dorel Popa.

  Dar dincolo de această traiectorie politică mai puțin însemnată, Corneliu Matica a rămas același om simplu și deschis, gata mereu de o discuție la obiect și pe temă și despre care, foarte atipic, nu bănuiai nimic necurat sau necinstit, chiar dacă a avut destule funcții, printre altele director la Piețe și Oboare, în care trebuia să ai tărie și caracter să nu te lași ispitit de diavol.

  Ieșit la pensie pe la începutul anilor două mii, doar cei cărora le plăcea peștele mai știau că restaurantul de la Strand, Caviar, este al lui, doar cei foarte apropiați mai știau de Corneliu Matica.

  Acum, la 78 de ani, s-a dus fără să ne anunțe și avertizeze, credem noi, cu acel zâmbet pe obraz care deschidea interlocutorul, s-a dus definitiv, plecând dintre noi un om simplu și deschis, un om pentru care ajutorarea celuilalt nu era încă o vorbă în vânt, un om cum mai găsești doar foarte puțini în lumea politică locală a Aradului.

  Odihnă veșnică, Corneliu Matica!

  Cei care doresc să-și ia rămas bun de la Corneliu Matica, o pot face azi și mâine pe strada Cocorilor, la Capela Kuki. Priveghiul începe la ora 17.

  Înmormântarea va avea loc poiimâine, la cimitirul „Pomenirea” de lângă Cartierul Alfa, începând cu ora 14.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.