luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  O întâlnire specială a Ligii Scriitorilor din Arad, sub semnul Centenarului Marii Uniri

  de Raluca Medeleanu | 27 noiembrie 2018, 12:33 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Ieri seară, membrii Ligii Scriitorilor, filiala Arad, au organizat o nouă întâlnire la Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol”, de data aceasta având o tematică specială, dedicată Centenarului. Întâlnirea a fost gândită ca un mic semn omagial marilor arădeni care au contribuit la realizarea Marii Uniri de la 1918.

  Amfitrioana evenimentului, Lucia Bibarț, președinte al filialei arădene a Ligii, a dat startul serii de lecturi patriotice, rostind un mic discurs prin care și-a exprimat admirația, gratitudinea și, mai ales, respectul față de oamenii care au luptat pentru idealul național.

  „Unirea stă, ca biserica lui Hristos, pe temelia solidă a frățietății, a cinstei, a curajului, a dăruirii, a efortului celor luminați, în acceptarea și asumarea rolului de luminători ai mulțimii, de lideri. Intelectualii români au făcut diplomație, politicienii au devenit oameni de stat, subordonând propriile interese, propriile averi, familii, interesului celui dintâi: Țara”, spunea, printre altele, aceasta.

  Tonul întâlnirii a fost însă oarecum îndurerat, întrucât membrii Ligii, în momentele dintre lecturarea poeziilor, eseurilor și prozelor scurte scrise de ei în cinstea acestui moment solemn al sărbătoririi de 100 de ani de Românie, și-au exprimat neîncrederea în viitorul nației, considerând că ne aflăm într-o situație mai mult decât îngrijorătoare. Acum, politicienii nu dau doi bani pe interesul cetățenilor, ci doar pe interesul propriu, iar oamenii sunt parcă mai dezbinați ca oricând, într-un moment care ar trebui, în fapt, să ne adune laolaltă în spirit de bucurie și mândrie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.