duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O fotografie cât o mie de cuvinte, în 2018, două fotografii cât două mii de cuvinte, în 2019, trei fotografii… e prea mult deja!

  de Alin Olteanu | 21 noiembrie 2019, 1:17 PM | Administraţie | Culise | Topic special

  1

  Dacă ar fi să ne luăm după Călin Bibarț, Sergiu Bîlcea, Iustin Cionca și ceilalți din conducerea administrativă și politică a județului, toată ziua, mass-media ar fi angajate cu orele la ei la cabinete. Nu mai punem la socoteală faptul că apare și noul prefect…

  Nu o singură dată ni s-a întâmplat să fim invitați la conferință de presă la CJ, la Primărie, la partid – în aceeași zi, iar la fiecare ar fi trebuit să participe câte un jurnalist. Am putea opina că ăștia vor să ne facă să nu ne mai ocupăm de altceva în Arad, să nu avem timp pentru altceva decât pentru ei și lauda lor. Sau am putea să opinăm că s-au obișnuit să se ducă cu presa și la „treaba mare”, aceasta neavând rolul decât de a le furniza hârtia igienică.

  75450007 729955007510569 5843435153761763328 n

  Primarul Bibarț a făcut conferință de presă ieri să ne spună „că luni o să anunțe dacă o să candideze la Primăria Arad ca independent”. Sau nu. Astăzi, același Bibarț ne invită la conferință de presă să ne anunțe că Primăria a semnat un contract de 50 de milioane de euro (felicitări!, dar le-am mai adresat și anul trecut când Gheorghe Falcă anunța câștigarea finanțării – vezi poza principală de articol). Pentru ce naiba să chemi toată presa la tine la Primărie (nici nu este loc de parcare în zonă!) când puteai foarte bine să trimiți un comunicat, pentru că ai o armată de oameni acolo, la dispoziția ta, care doar asta fac: îți aduc osanale scrise în schimbul unui salariu!

  76183115 568224937346231 2687824330934452224 n

  Ieri, după ce Călin Bibarț dădea șah colegilor din PNL cu candidatura sa la Primăria Aradului, într-o conferință de presă, CJ Arad ne anunța că astăzi de la ora 12 este TOT o conferință de presă, a domnilor Cionca și Bibarț, pentru a ne explica la tablă despre lucrările la drumurile județene. Repetăm: pentru ce naiba să chemi toată presa la tine la Consiliul Județean, când puteai foarte bine să trimiți un comunicat cu starea drumurilor, deoarece ai o armată de oameni acolo, la dispoziția ta, care asta fac: îți aduc osanale scrise în schimbul unui salariu? Noroc că pe asta (conferința de presă) ați anulat-o…

  Îi înțelegem pe scribii, nu puțini, care stau la dispoziția voastră și când strănutați, îi înțelegem pentru că știm cum sunt finanțați. Însă, pe de altă parte, trebuie să ne înțelegeți și voi pe noi și să nu vă supărați că noi, ceilalți jurnaliști, trebuie să mai umblăm și prin alte părți, să facem și „alte drumuri”, pentru a documenta și alte probleme ale cetățenilor, nu doar raiduri redacții-Primărie-CJ–partid-redacții-casă.

  Pentru conformitate, în fotografiile articolului, în aceleași ipostaze, în conferințe de presă cu aceeași temă (dar susținute la un an distanță), este prezentat proiectul de 50 de milioane de euro.  Doar personajele sunt diferite: fostul primar, Gheorghe Falcă, 19 decembrie 2018 și  Călin Bibarț, actualul primar interimar, în 21 noiembrie 2019.

  Pentru cârcotașii care o să ne spună că în loc să ne plângem mai bine nu participăm la conferințele „păcii” și gata: chiar nu participăm la toate, fiindcă suntem prea puțini în redacție și, în plus, în cea mai mare parte a lor, sunt fără rost. Și, după cum se poate constata citind Specialul, există un răspuns clasic pentru întrebările incomode: „no comment”.

  Atunci, ce am vrut să spunem cu rândurile de mai sus? – s-ar putea întreba alții! Răspunsul: nimic, ca și ei, doar să vă invităm să găsiți asemănările și deosebirile din cele două fotografii prezentate.

  Păi, și de ce ne-ați mai obosit să citim aceste rânduri – ar putea spune cei mai cârcotași – când de fapt nu vă interesează decât asemănările/deosebirile? De aia, că și pe noi ne obosesc inutilele lor (nu toate, să fim înțeleși) conferințe de presă și am vrut să ne preluați din energiile negative și să înțelegeți mai bine lupta lor pentru notorietate și voturi.

  Na, poftim, invitație pe mâine:

  invitatieconf

  Și-acum să ne liniștim cu Eminescu:

  E ușor a scrie versuri,
  Când nimic nu ai a spune,
  Înșirând cuvinte goale
  Ce din coadă au să sune.

  (Criticilor mei)

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.