luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O fetiță de 10 ani, cu părinți surdomuți, și-a salvat fratele! „Ne-a dat o lecție civică”

  de - | 13 februarie 2022, 10:15 AM | Regional

  2

  O fetiță de 10 ani din Oradea este lăudată de Serviciul de Telecomunicații Speciale pentru responsabilitatea de care a dat dovadă, când fratele ei mai mare s-a simțit rău.

  Pentru că părinții lor au deficiențe de auz și vorbire, fetița a sunat la 112 și a cerut ajutor, oferind și toate informațiile solicitate de salvatori, scrie ebihoreanul.ro.

  STS a publicat sâmbătă pe Facebook dialogul cu fetița din Oradea:

  Operator 112: 112, ce urgență aveți?

  Fetița: Alo, bună ziua. Fratelui meu îi este rău, este palid și a vărsat de două ori.

  Operator 112: Câți ani are?

  Fetița: 11.

  Operator 112: Pe tine cum te cheamă?

  Fetița: M. E.

  Operator 112: Câți ani ai?

  Fetița: 10 ani.

  Operator 112: Părinții tăi sunt acasă?

  Fetița: Da, dar sunt surdomuți.

  Operator 112: O să vorbesc la ambulanță, rămâi la telefon, să nu închizi.

  „Încrezătoare și stăpână pe sine le-a spus operatorilor, ca un om mare, care este starea lui de sănătate. Le-a mărturisit că părinții ei sunt persoane cu deficiențe de auz și vorbire. Iar ca fratele ei să primească ajutorul medical cât mai repede, a apelat ea la Serviciul de urgență. La indicațiile colegei noastre, operatoare STS a Centrului unic pentru apeluri de urgență Bihor, fetița a așteptat legătura cu serviciul de ambulanță, reușind să le ofere toate informațiile necesare”, a precizat STS.

  Serviciul mai arată că apelul la numărul unic de urgență 112 este dovada angajamentului luat de copilul de 10 ani pentru a-și salva fratele și demonstrează totodată că responsabilitatea nu vine neapărat cu vârsta, ci și din dorința de a-i ajuta pe cei dragi, scrie ebihoreanul.ro.

  „Această fetiță a luat o decizie curajoasă și ne-a dat o lecție civică: știe să sune la 112 atunci când are o urgență. Să învățăm de la copii să sunăm responsabil! Doar așa putem salva vieți!”, a transmis STS.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Acum nu mai sânt bronșite, laringită, diabet, etc 😓ești bolnav sau mori e Covid 🤣eu nu sânt vaccinata ai nu am de gând să mă înțepe ei asazisele vaccinuri, am avut covid de 2 ori, a ieșit testul pozitiv și nu am avut nevoie de spitalizare, simptomele fiind asemănătoare unei răceli, și covid este tot o răceală mai urâtă, iar pe unu care are probleme de sănătate îl pune la pat, dar nu se moare numai de covid cum se spune în mass-media

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.