O elevă din Arad și-a rupt în bătaie colega. Parchetul i-a pus sub control judiciar pe agresoare și pe tatăl ei vitreg

  de Special Arad | 30 septembrie 2022, 8:14 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Parchetul de pe Lângă Judecătoria Arad a emis un comunicat de presă cu privire la informaţiile apărute în presa locală despre un conflict violent între două fete de 17 şi 15 ani, eleve la liceul UCECOM din municipiul Arad, conflict care a fost filmat cu telefonul de către tatăl vitreg al fetei bătăușe. Aflăm că cei doi inculpați au fost puși sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

  „La data de 22.09.2022, organele de poliţie din cadrul I.P.J. Arad au fost sesizate cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de loviri şi alte violenţe, prevăzută şi pedepsită de art. 193 Cod penal, reclamându-se violenţe fizice asupra unei persoane de sex feminin minore, exercitate de către o altă persoană de sex feminin minoră.

  La data de 28.09.2022, s-a dispus începerea urmării penale in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută de art. 193 alin. 1 Cod penal şi instigare la loviri sau alte violenţe, faptă prevăzută de art. 47 Cod penal raportat la art. 193 alin. 1 Cod penal.

  La data de 29.09.2022, cauza penală a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, respectiv în jurul orei 14:00, cu ocazia solicitării scrise formulate de organele de poliţie cu privire la înregistrarea sesizării şi atribuirea numărului unic. În aceeaşi dată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penală faţă de doi suspecţi.

  În data de 29.09.2022, în jurul orei 21:00, organele de poliţie au dispus reţinerea pe o durată de 24 ore a celor doi suspecţi.

  În data de 30.09.2022, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în cauză. Ulterior, faţă de cei doi inculpaţi, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 zile.

  Urmărirea penală continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale. Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmite Parchetul de pe Lângă Judecătoria Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dacă ii tratați (le tratați) cu blândețe pe acești tineri ( pe aceste tinere) doar pt a nu le distruge viitorul , ei (ele ) vor fi convins ca așa e normal și pot să facă ce vreau fără a le întâmpla nimic . Aceștia sunt cei care în viitor ne vor strica viață. Așa că apucațile aceleași pedepse ca unor adulți. Cât despre gunoiul care filma ,acestuia justiția trebuie să-i aplice cea mai mare pedeapsa posibilă admisă de lege . De fapt ar trebui sa-i rupem mâinile dar atunci ar însemna că suntem ca el .

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.