duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  O doză de normalitate: IPJ Harghita a deschis un dosar penal în cazul Ditrău, pentru infracțiunile de incitare la ură sau discriminare

  de - | 1 februarie 2020, 6:05 PM | Naţional

  0

  (foto: agerpres)

  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a deschis un dosar penal în cazul Ditrău, pentru infracţiunile de incitare la ură sau discriminare, informează Agerpres.

  Polițiștii au deschid dosarul penal, in rem, după ce miercuri aproximativ 200 de localnici s-au adunat în faţa primăriei, nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka. Temerea localnicilor din Ditrău a fost că brutarii singalezi vor aduce şi alţi muncitori străini, ceea ce va însemna un pericol pentru membrii comunităţii.

  „Încă din zilele trecute, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita a fost înregistrat un dosar de cercetare penală faţă de infracţiunea de incitare la ură sau discriminare, în ideea în care trebuie să lămurim mai întâi ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat şi să identificăm eventualele persoane care se fac vinovate de săvârşirea acestei fapte”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, inspectorul Gheorghe Filip.

  „Nu vrem să mâncăm pâine frământată de mâinile lor”. „Nu vrem aici țigani și negri, să fie clar”. „Comunitatea noastră nu acceptă să vină oameni din afară, mai ales cu piele de culoare”, au fost câteva dintre mesajele localnicilor din Ditrău legate subiectul celor doi bărbați din Sri Lanka angajați la brutăria locală.

  Reprezentantul IPJ Harghita a spus că, în acest moment, polițiștii încearcă să clarifice toate cauzele și detaliile legate de acest caz.

  „Deocamdată infracţiunea este cercetată in rem, aşa a fost înregistrată, urmând ca aceasta să aibă, e posibil, (…) un suspect, doi, zece sau chiar mai mulţi sau poate niciunul. Important este să clarificăm toate cauzele, toate împrejurările, toate detaliile şi toate aspectele legate de acest caz”, a spus inspectorul Gheorghe Filip.

  Sursa: digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.