O divizie a armatei irakiene care a fost antrenată de forţele americane se face responsabilă de executarea sumară a mai multor prizonieri

  de - | 28 July 2017, 7:59 AM | Internaţional

  0

  O divizie a armatei irakiene care a fost antrenată de forţele americane se face responsabilă de executarea sumară a mai multor prizonieri în timpul luptelor cu militanţii reţelei teroriste Stat Islamic pentru eliberarea oraşului Mosul, a comunicat organizaţia non-guvernamentală Human Rights Watch.

  „O divizie a armatei irakiene antrenată de administraţia Statelor Unite ar fi executat câteva zeci de prizonieri în zona veche a oraşului Mosul”, se afirmă într-un comunicat al organizaţiei.

  „În mijlocul lunii iulie, doi observatori internaţionali au oferit detalii despre execuţia sumară a patru persoane de către Divizia 16 a Armatei irakiene, şi au văzut dovezi că unitatea a executat mai multe persoane, inclusiv un băiat”, a precizat Human Rights Watch.

  Coaliţia internaţională coordonată de SUA a antrenat o serie de unităţi militare irakiene.

  „Administraţia SUA ar trebui să se asigure că nu mai oferă asistenţă unităţii irakiene responsabile pentru această serie de execuţii”, a declarat Sarah Leah Whitson, director al HRW pentru Orientul Mijlociu.

  Organizaţia non-guvernamentală a comunicat că a descoperit mai multe înregistrări video care arată abuzuri despre care se presupune că ar fi fost comise de forţele irakiene în zona Mosul.

  sursa: mediafax

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.