O companie din China se declară pregătită să producă la scară largă un vaccin experimental pentru COVID-19

  de - | 2 mai 2020, 12:25 PM | Coronavirus | Sănătate

  0

  Imagine cu rol ilustrativ

  Unul dintre cele patru laboratoare chineze autorizate să efectueze teste clinice – Sinovac Biotech – se declară pregătit să producă 100 de milioane de doze pe an din vaccinul său experimental împotriva noului coronavirus, în pofida faptului că acesta nu a trecut încă toate probele, scrie ziare.com.

  Laboratorul se arată încrezător. În 2009 a luat-o înaintea concurenței și a devenit primul în lume care a pus pe piață un vaccin împotriva gripei porcine H1N1.

  Laboratoare de la Changping (la periferia capitalei chineze) controlează calitatea vaccinului experimental pe bază de patogeni inerți – produs deja în mii de exemplare.

  Vaccinul experimental numit „Coronavac” a fost testat până acum pe maimuțe, iar compania Sinovac dă asigurari că a obtinut rezultate încurajatoare.

  La jumătatea lunii aprilie, serul a fost administrat și unui număr de 144 de voluntari, în Jiangsu (est).

  Tratamentul este încă departe de omologare

  Laboratorul nu a anunțat deocamdată data la care injecția sa de o jumătate de mililitru va putea fi comercializată.

  Potrivit OMS, producerea unui vaccin poate dura între 12 si 18 luni.

  În pofida faptului că tratamentul este încă departe de omologare, este necesar ca producătorul să demonstreze că este capabil să-l producă la scară mare și să supună loturi controlului autorităților. de aceea, susțin reprezentanții laboratorului Sinovac Biotech, a fost lansată producția înainte de încheierea testelor clinice.

  Peste 100 de laboratoare din lume se înfruntă în a fi primul care pune la punct un vaccin, însă mai puțin de zece dintre ele au angajat în prezent un test clinic pe oameni, potrivit Școlii de Igienă și Medicină Tropicală de la Londra.

  Citește continuarea pe ziare.com

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.