O bătrână din Arad a pierdut în instanță apartamentul promis nepoatei

  de - | 19 octombrie 2019, 8:04 PM | Știri Arad

  0

  Curtea de Apel Timişoara a emis recent sentinţa finală într-un dosar civil în care o bătrână din Arad a deschis proces pentru anularea unui contract prin care, în schimbul întreţinerii, i-a donat apartamentul său unei nepoate din partea soţului.
  Judecătorii au emis sentinţa finală într-un dosar civil interesant. Concret, rămasă singură şi fără urmaşi, o bătrână s-a „predat” unei nepoate din partea soţului, căreia i-a donat apartamentul, menţinându-şi dreptul de folosinţă a locuinţei. Nemulţumită că nepoata căreia i-a donat apartamentul nu i-a fost suficient de recunoscătoare, bătrâna a cerut în instanţă revocarea contractului de donaţie a apartamentului.

  În acţiunea din instanţă, bătrâna a arătat că nepoata „a avut grija de ea din punct de vedere moral, vizitându-o în locuinţa şi s-au înţeles bine, ea neavând nevoie să fie ajutată material, la menaj şi curăţenie pentru că se gospodărea singură din pensia sa”. Problemele au apărut în 2012 – 2013, când bătrâna s-a îmbolnăvit, a fost nevoie să fie operată şi, susţine bătrâna,  „cu toate că nepoata ştia de intervenţia medicală nu a căutat-o la spital în scopul să se intereseze de evoluţia stări sale medicale şi întrucât  era neputincioasă a fost ajutată cu grijă prin prezenţă şi intervenţie, cu mâncare şi alimente o de o cunoştinţa căreia cu mult timp înainte i-a botezat fetiţa”.

  Bătrâna s-a mai plâns judecătorilor că la o lună după operaţie a paralizat, iar nepoata ei a dus-o într-un centru de îngrijire a bătrânilor şi „ pe perioada internări sale a fost vizitată foarte rar de pârâtă şi atunci în grabă şi fără ca să primească din partea acesteia un sprijin moral, sufletesc sau material”. Bătrâna s-a plâns inclusive că i-a cerut nepoatei sale o sticlă de apă minerală în valoare de doi lei, iar aceasta  i-a spus că nu are bani.

  Citește mai multe detalii aici

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.