duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O bătrână din Arad a pierdut în instanță apartamentul promis nepoatei

  de - | 19 octombrie 2019, 8:04 PM | Știri Arad

  0

  Curtea de Apel Timişoara a emis recent sentinţa finală într-un dosar civil în care o bătrână din Arad a deschis proces pentru anularea unui contract prin care, în schimbul întreţinerii, i-a donat apartamentul său unei nepoate din partea soţului.
  Judecătorii au emis sentinţa finală într-un dosar civil interesant. Concret, rămasă singură şi fără urmaşi, o bătrână s-a „predat” unei nepoate din partea soţului, căreia i-a donat apartamentul, menţinându-şi dreptul de folosinţă a locuinţei. Nemulţumită că nepoata căreia i-a donat apartamentul nu i-a fost suficient de recunoscătoare, bătrâna a cerut în instanţă revocarea contractului de donaţie a apartamentului.

  În acţiunea din instanţă, bătrâna a arătat că nepoata „a avut grija de ea din punct de vedere moral, vizitându-o în locuinţa şi s-au înţeles bine, ea neavând nevoie să fie ajutată material, la menaj şi curăţenie pentru că se gospodărea singură din pensia sa”. Problemele au apărut în 2012 – 2013, când bătrâna s-a îmbolnăvit, a fost nevoie să fie operată şi, susţine bătrâna,  „cu toate că nepoata ştia de intervenţia medicală nu a căutat-o la spital în scopul să se intereseze de evoluţia stări sale medicale şi întrucât  era neputincioasă a fost ajutată cu grijă prin prezenţă şi intervenţie, cu mâncare şi alimente o de o cunoştinţa căreia cu mult timp înainte i-a botezat fetiţa”.

  Bătrâna s-a mai plâns judecătorilor că la o lună după operaţie a paralizat, iar nepoata ei a dus-o într-un centru de îngrijire a bătrânilor şi „ pe perioada internări sale a fost vizitată foarte rar de pârâtă şi atunci în grabă şi fără ca să primească din partea acesteia un sprijin moral, sufletesc sau material”. Bătrâna s-a plâns inclusive că i-a cerut nepoatei sale o sticlă de apă minerală în valoare de doi lei, iar aceasta  i-a spus că nu are bani.

  Citește mai multe detalii aici

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.